Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Λαουλάκο επισκέφθηκε η συγγραφέας Υγείας και δημοσιογράφος Ιωάννα Λάκα

 Η συγγραφέας Υγείας και δημοσιογράφος Ιωάννα Λάκα επισκέφθηκε τον γνωστό πλαστικό Χειρουργό, Δημήτρη Λαουλάκο στο ιατρείο του στους Αμπελόκηπους και συζήτησαν σχετικα με τη Μεσοθεραπεία με Dermapen.

  1. Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Πρόκειται για μία φυσική, μη επεμβατική θεραπεία, η οποία εμφανίζει θεαματικά αποτελέσματα και έχει κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στην σειρά προτίμησης των ασθενών. Η μεσοθεραπεία διορθώνει, στην ουσία, τις ατέλειες του προσώπου όπως ρυτίδες, χαλάρωση, σημάδια, ουλές ακμής, διεσταλμένοι πόροι , μαύροι κύκλοι, δυσχρωμίες, θαμπάδα κ.α..

  1. Ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες μέθοδοι;

Η μέθοδος Mesolift, η οποία αποτελεί συνδυασμό μεσοθεραπείας με DermaPen και σύσφιγξης με LPG- Endermologie. Η συσκευή DermaPen έχει ειδικές βελόνες πολύ μικρής διαμέτρου, μέσω των οποίων γίνεται η μεταφορά θρεπτικών φαρμακευτικών ουσιών στο δέρμα. Παρουσιάζει πλεονέκτημα σχετικά με άλλες συσκευές μεσοθεραπείας, καθώς περιέχει βελόνες παλινδρομικής κατακόρυφης κίνησης ρυθμιζόμενης ταχύτητας και βάθους. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθιστούν την μέθοδο πολύ ασφαλέστερη και πιο αποδοτική από τα Rollers.

  1. Τι αποτελέσματα προσφέρουν οι παραπάνω μέθοδοι;

Επιτυγχάνουν την ανανέωση και την όψη μία ξεκούραστης και λαμπερής επιδερμίδας. Τα ειδικά μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται «γυμνάζουν»  το δέρμα με σκοπό να βελτιωθεί η μικροκυκλοφορία και να αναδομηθεί ο συνδετικός ιστός. Το τελικό αποτέλεσμα έγκειται στην ανόρθωση και τη σύσφιγξη της επιδερμίδας του προσώπου.

  1. Σε ποιους απευθύνεται η Μεσοθεραπεία;

Η Μεσοθεραπεία απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες και αφορά όλες τις ηλικίες. Συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • Μεταξύ 20-30: για ενυδάτωση, λάμψη, διατήρηση της νεότητας του δέρματος
  • Μεταξύ 30-40: για διόρθωση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων έκφρασης, τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος, αποκατάσταση της ενυδάτωσης και λάμψη.
  • Μετά τα 45+: για διόρθωση των σημαδιών γήρανσης, μείωση των ρυτίδων και αποκατάσταση της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος
  1. Ποια είναι η διαδικασία;

Πρόκειται για μία απλή και σύντομη θεραπεία, η οποία επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Η συχνότητα των θεραπειών προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενους. Συνήθως, πραγματοποιείται μία συνεδρία κάθε 7-15 μέρες. Η ολοκλήρωση της θεραπείας αποτελείται από 6-8 συνεδρίες 30-40 λεπτών.
Τα αποτελέσματα είναι εμφανή άμεσα και διαρκούν από 6 εώς και 12 μήνες.

  1. Υπάρχουν αντενδείξεις;

Γενικά, δεν υπάρχουν απόλυτες αντενδείξεις για την εφαρμογή της Μεσοθεραπείας.

 Πρέπει να αποφεύγεται, ωστόσο, σε άτομα:

–       που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα, διότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας ενδέχεται να υπάρξουν εκχυμώσεις

–       που εμφανίζουν σοβαρές λοιμώξεις του δέρματος, ερπητική λοίμωξη ή αλλεργίες

–       γυναίκες που βρίσκονται κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης




Total
0
Shares
Previous Article

Eπίσκεψη μελών της I.P.A. Ντουμπρόβνικ Κροατίας στα Τρίκαλα

Next Article

Ετήσια Επιστημονική Διημερίδα Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κεντρικής Ελλάδος (Ο.Ε.Κ.Ε.)

Related Posts

Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου στην Καρδίτσα για το «Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στην Καρδίτσα για το «Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»