Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Eπίσκεψη μελών της I.P.A. Ντουμπρόβνικ Κροατίας στα Τρίκαλα

Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε την 30/10/2018, Κροάτες συναδέλφους

 

Κροάτες συνάδελφοι με τις οικογένειες τους από την I.P.A. Dubrovnik επισκέφτηκαν τα Τρίκαλα.

Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε την 30/10/2018, Κροάτες συναδέλφους με τις οικογένειες τους από την I.P.A. Dubrovnik. Ο Πρόεδρος της Τοπικής μας κ. ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας και ο Γ. Γραμματέας κ . ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΣ Βασίλειος τους συνάντησαν στο Καστράκι- Καλαμπάκας και μαζί με τον Πρόεδρο κ. ΖΑΡΧΑΝΗ Γεώργιο και τον Γ. Γραμματέα κ. ΓΟΥΣΙΑ Νικόλαο της Τοπικής Διοίκησης Καρδίτσας και ξεκίνησαν την περιήγηση στις Ιερές Μονές των Μετεώρων, στις οποίες έγινε ξενάγηση και θαύμασαν τα εκθέματα και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται στους χώρους των μοναστηριών. Οι σχεδόν απόκοσμοι πέτρινοι βράχοι των Μετεώρων, που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα, είναι διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο της ανθρωπότητας από την UNESCO και η μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας μετά το Άγιο Όρος.

Στη συνέχεια οι επισκέπτες μας , αναχώρησαν για το Μουζάκι Καρδίτσας όπου τους συνόδευαν τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης Καρδίτσας και τους φιλοξένησαν στην περιοχή τους.

 Το απόγευμα επισκέφτηκαν τον βυζαντινό ναό Πόρτα-Παναγιά με την τρίκλιτη θολωτή σταυρεπίστεγη βασιλική που βρίσκεται στην Πύλη Τρικάλων. Ο ναός κτίστηκε το 1283 από τον Ιωάννη Άγγελο Κομνηνό Δούκα και πρόκειται για έναν από τους τρεις συνολικά σταυρεπίστεγους ναούς στο θεσσαλικό χώρο και τον μοναδικό Πανελλαδικά για την Θέση των Εικόνων του Χριστού και της Υπέρ Αγίας Θεοτόκου οι οποίες είναι τοποθετημένες εκατέρωθεν της Κύριας Πύλης σε αντίστροφη θέση από αυτή της Ορθόδοξης Χριστιανικής Διάταξης ( ο Χριστός βρίσκεται αριστερά και η Παναγία δεξιά ) ενώ ισχύει το αντίστροφο, αποκαλώντας την έτσι και ως μοναδική Δεξιοκρατούσα Παναγία στον Ελλαδικό Χώρο.

Συνεχίζοντας φτάσαμε στο επιβλητικό και όμορφο το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς με τους 2 τεχνητούς καταρράκτες που στέκεται εκεί από τον 16ο αιώνα. Πρόκειται για ένα μονότοξο πέτρινο γεφύρι μήκους 26 μέτρων. Ο καταρράκτης πίσω από το γεφύρι έχει ύψος 12 μέτρων και το νερό που πέφτει δημιουργεί μία πανέμορφη εικόνα που προκαλεί δέος.

Τελειώνοντας την περιήγηση μας επισκεφτήκαμε την τοξωτή γέφυρα πόρτας παναγιάς. Βρίσκεται 1 χλμ. περίπου δυτικά της Πύλης και έχει κτιστεί το 1514 από τον Άγιο Βησσαρίωνα. Η γέφυρα αυτή ήταν η μοναδική ως το 1936, που συνέδεε τον κάμπο με την περιοχή του Ασπροποτάμου. Είναι μονότοξη με μήκος 67 μ., πλάτος 2,05 μ., μέγιστο ύψος 30,50 μ. και ύψος στηθαίων 0,70 μ.

Η όμορφη βόλτα μας που ξεκίνησε από το πρωί έκλεισε με την επίσκεψη των αγαπητών μας φίλων στα γραφεία της Τοπικής μας. Τους ανέμενε ο Πρόεδρος της Τοπικής μας κ. ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας, ο Α Αντιπρόεδρος κ. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ Γεώργιος, ο Β Αντιπρόεδρος κ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ Αλέξανδρος, ο Γ Αντιπρόεδρος κ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ Στέφανος και ο Αν. Ταμίας κ. ΦΛΟΚΑΣ Ιωάννης. Έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και δόθηκε ραντεβού για το άμεσο μέλλον, σε επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε στην Κροατία.

Με εκτίμηση

SERVO PER AMIKECO

( υπηρετώ δια της φιλίας )

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΣ Βασίλειος

I.P.A. Dubrovnik Trikala 1

I.P.A. Dubrovnik Trikala 2

I.P.A. Dubrovnik Trikala 3

I.P.A. Dubrovnik Trikala 4

I.P.A. Dubrovnik Trikala 5

I.P.A. Dubrovnik Trikala 6

I.P.A. Dubrovnik Trikala 7

I.P.A. Dubrovnik Trikala 8




Total
0
Shares
Previous Article

Η τρικαλινή καινοτομία στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ

Next Article

Τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Λαουλάκο επισκέφθηκε η συγγραφέας Υγείας και δημοσιογράφος Ιωάννα Λάκα