Πολυτεχνείο 1973 – Ποτέ ξανά φασισμός

Πολυτεχνείο 1973 – Ποτέ ξανά φασισμός

Αγώνα της μνήμης, ενάντια στη λήθη, αποτελεί κάθε χρόνο ο εορτασμός της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο το 1973. Σημαντικό μάθημα δημοκρατίας το οποίο κράτησαν και θα εξακολουθήσουν να κρατούν οι νεότερες γενιές, καθώς ο αγώνας για δικαιοσύνη και αλληλεγγύη παραμένει προτεραιότητα για τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες.

Φέτος, η εξέγερση του Πολυτεχνείου εναντίον της δικτατορίας των συνταγματαρχών, αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς μερικές μέρες πριν η ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε τη συμμορία της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και ουσιαστικά καταδίκασε τον φασισμό. Ιδιαίτερη είναι επίσης φέτος η επέτειος γιατί συμπίπτει χρονικά με μια περίοδο που η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού, με αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα, εκμεταλλευόμενη τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας, ώστε να γκρεμίσει όλα όσα έχουν με αγώνες κατακτηθεί.

Μπροστά σε όλα αυτά οι πολίτες και οι κοινωνικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να τιμήσουν τη φετινή επέτειο, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα και για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενισχύοντας το ΕΣΥ και την προστασία όλων όσοι πλήττονται από την οικονομική κρίση, δηλαδή εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, μικρομεσαίους και μικροεπιχειρηματίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες και με ευθύνη απέναντι στην προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής, θα τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την απαιτούμενη προσοχή και με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας.

Ποτέ ξανά φασισμός.

Τμήμα Παιδείας

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Καρδίτσας

Total
0
Shares
Previous Article
Μπότας Αθανάσιος

Μήνυμα του Διευθυντή Π.Ε. Καρδίτσας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Next Article

Νέα πεζοδρόμια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Σκιάθος – Κουκουναριές


Total
0
Share