Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέα πεζοδρόμια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Σκιάθος – Κουκουναριές

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου
agorastos kolyndrinh

Νέα πεζοδρόμια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Σκιάθος – Κουκουναριές

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου που οδηγεί στην κατασκευή νέων πεζοδρομίων στο δρόμο Σκιάθου – Κουκουναριών. H Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου,  προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα σημαντικό έργο υποδομής για το νησί της  Σκιάθου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που αλλάζει την εικόνα στην επαρχιακή οδό Σκιάθου – Κουκουναριών ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Προσδίδουμε προστιθέμενη αξία και ενισχύουμε την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού, με έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και τονώνουν την τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στοιχεία του έργου

Η προσαρμογή και κατασκευή των νέων πεζοδρομιών στο υφιστάμενο σώμα της οδού θα γίνει με τομή του οδοστρώματος με χρήση ασφαλτοκόπτη, εν συνεχεία θα γίνει εκσκαφή γαιών, τοποθέτηση κράσπεδων οδοποιίας, τοποθέτηση οδοστρωσίας, τοποθέτηση οπλισμού και σκυροδέτηση της επιφάνειας έδρασης του πεζοδρομίου και στο τέλος τοποθέτηση των πλακών πεζοδρομίου. Σε τμήματα όπου η οδός βρίσκεται όρυγμα, θα κατασκευαστεί στηθαίο από σκυρόδεμα δίπλα στα νέα πεζοδρόμια, για την συγκράτηση των πρανών της οδού εκτός της επιφάνειας των νέων πεζοδρομίων.




Total
0
Shares
Previous Article
syriza logo new

Πολυτεχνείο 1973 - Ποτέ ξανά φασισμός

Next Article
agorastos mihalakis trikala

Προχωρά σε σύμβαση το αντιπλημμυρικό από τη γέφυρα Τρικάλων - Καρδίτσας μέχρι τη γέφυρα Κουτσόχερου