Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του Διευθυντή Π.Ε. Καρδίτσας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μπότας Αθανάσιος

Μήνυμα του Διευθυντή Π.Ε. Καρδίτσας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Υπάρχουν στην ιστορία των λαών κάποιες ημερομηνίες, που αποτελούν μοναδικά ορόσημα στο πέρασμα του χρόνου και προβάλλουν ως σταθμοί στην πορεία τους.

Λίγες όμως είναι οι στιγμές, στην παγκόσμια ιστορία, που οι νέοι άνθρωποι σημάδεψαν με τις πρωτοβουλίες τους και με τη δράση τους τις εξελίξεις σ’ έναν τόπο και καθόρισαν την τύχη ενός λαού.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, δεν αποτελεί μόνο μια υπέροχη ελληνική στιγμή, είναι μια ημέρα με ξεχωριστή απήχηση και μοναδική ακτινοβολία.

Πρόκειται για την κορυφαία στιγμή της αντίστασης του ελληνικού λαού, ενάντια στην εφτάχρονη δικτατορία.

Στάθηκε το κορύφωμα της αντιστασιακής κινητοποίησης της νεολαίας μας και καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων μας, γιατί βάφτηκε με το αίμα των νέων, των φοιτητών και των απλών ανθρώπων.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έδειξε ότι η δίψα για ελευθερία, το αίτημα για δημοκρατία, το αίσθημα αξιοπρέπειας και το πνεύμα της προσφοράς και της θυσίας, άνοιξαν το δρόμο της ανάτασης σ’ έναν τόπο, που ενώ υπήρξε η κοιτίδα ενός ασύγκριτου πολιτισμού, βρέθηκε στο κατώφλι του ξεπεσμού.

Άξιοι φοιτητές του Πολυτεχνείου

Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής σε σας, που αγωνιζόμενοι για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, κατοχυρώσατε για μας το αγαθό της Δημοκρατίας.

Στεκόμαστε με θαυμασμό και συνάμα ευγνωμοσύνη απέναντι σε σας, που με το απαράμιλλο θάρρος σας προκαλέσατε καθολικό σεβασμό και πανελλήνια συγκίνηση.

Κατευθύνουμε σήμερα τη σκέψη μας, στη μνήμη όλων εκείνων που δεν υπολόγισαν τα νιάτα τους μπροστά στις ιδέες τους και τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, που πέρασε στην ιστορία αφού πρώτα πέρασε απ’ το μυαλό στην καρδιά.

Ο Διευθυντής Π.Ε. Καρδίτσας

Μπότας Αθανάσιος




Total
0
Shares
Previous Article
Δώδεκα θετικά κρούσματα Covid-19 έδειξαν σήμερα τα rapid tests στην περιοχή των Τρικάλων

Δώδεκα θετικά κρούσματα Covid-19 έδειξαν σήμερα τα rapid tests στην περιοχή των Τρικάλων

Next Article
syriza logo new

Πολυτεχνείο 1973 - Ποτέ ξανά φασισμός