Ποια λύση θα βρει η Κυβέρνηση – ο Υπ Εσωτερικών Μ. Βορίδης για τους χιλιάδες εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»;

Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Ποια λύση θα βρει η Κυβέρνηση – ο Υπ Εσωτερικών Μ. Βορίδης για τους χιλιάδες εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»;

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Μια κοινωνική δομή που από το 2003 προσφέρει πολλαπλά σε αδύναμους πολίτες κινδυνεύει να αποψιλωθεί από εργαζόμενους λόγω των «νομικών διχογνωμιών» και της αργόσυρτης  κρατικής γραφειοκρατίας .

Σήμερα οι περί 2.500 εργαζόμενοι του ‘Βοήθεια στο Σπίτι ‘ απεργούν και διαμαρτύρονται πανελλαδικά για τη μη υλοποίηση δεσμεύσεων ετών .

Η έγκριτη δημοσιογράφος Ηλεκτρα Βισκαδουράκη ( Αυγή) ασχολείται επίμονα για το οξύ αυτό πρόβλημα που αφορά χιλιάδες ωφελούμενες οικογένειες κ μοναχικά άτομα, αλλά και οικογένειες εργαζομενων επι 10 και 20 χρόνια με αλλεπάλληλες ανανεώσεις συμβάσεων εργασίας τους .

• Στην ορεινή Αργιθέα από την πρώτη στιγμή ιδρύσαμε αρχές δεκαετίας 2001- τη δομή του ελπιδοφόρου ‘Β σ Σ’ με παροχή από τον τότε Δήμο Αχελώου οχημάτων , καυσίμων και άλλων κινήτρων ,σε μια εποχή πλήρους χωματόδρομου .

• Οι επόμενες δημοτικές αρχές συνέχισαν τη στήριξη , ιδρύσαμε τη ΔΗΚΕΑΡ , χώρο στο κτίριο της Αγορασιάς Ανθηρού , χρηματοδότηση .

Έχουν μεσολαβήσει παραιτήσεις υπαλλήλων , νέα πρόσωπα .

• Το 2018 ιδρύσαμε σε συνεργασία με Περιφέρεια κ Δήμο Καρδίτσας νέα καινοτόμα δομή μέσω ΕΣΠΑ Θεσσαλίας,  το Κέντρο Προνοιακών Επιδομάτων κ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

( ΚΕΠΕΚΑ ,όπως έπρεπε να λέγεται /δομή του κρατικού ΟΠΕΚΑ )- το ”Κέντρο Κοινότητας ” Αργιθέας με έδρα τα Βραγκιανά Αχελώου με κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο .

Επι 4 χρόνια προσφέρει άριστες υπηρεσίες σε άπορους ( πάνω από 60 επιδόματα ελάχιστου εισοδήματος ) , ψυχολογικά ευάλωτους ,μοναχικούς .

^ Βέβαια πάντοτε υπάρχει το καλύτερο , η ενδυνάμωση των δομών ,η αξιολόγηση και ο έλεγχος για πιο ποιοτική εργασία των υπαλλήλων των δυο δομών μας .

Η αρμόδια Αντιδημαρχία οφείλει να ανεβάσει το επίπεδο , ώστε να βγουν οι εργαζόμενοι από τα γραφεία να πλησιάσουν κόσμο ,να καταγράψουν …κρυμμένες υποθέσεις που δεν δημοσιοποιούνται ( ενδοοικογενειακή βία , στερήσεις υπερηλίκων και μικρών παιδιών ,αναπήρων κα).Με έμπρακτη στήριξη υπαλλήλων .

°Να προχωρήσει το ΔΣ ,επιτέλους, στην ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου με συνεργασία των κοινωνικών δομών.

Χώροι υπάρχουν : Κτίριο Γυμνασίου , σχολείο Αργυρίου – Καταφυλλίου , σε Ανατολική κ Δυτική .

^ Είμαστε από τους ελάχιστους ΟΤΑ που δεν υπάρχει παντοπωλείο υπέρ απόρων …

Χρήματα βρίσκονται βαλτωμένα στο δημοτικό ταμείο επι χρόνια , γιατί δεν προχωράει η δημοτική αρχή και το ΔΣ Αργιθέας στην υλοποίηση εκλογικών διακηρύξεων ;

• Η παρέμβαση της ΚΕΔΕ αναγκαία και ωφέλιμη .

* Διαβάστε το Σχετικό άρθρο για τη σημερινή απεργία που στηρίζει η ΠΟΕ ΟΤΑ και ο πρόεδρος όλων  εργαζομενων ΟΤΑ ν. Καρδίτσας , Αποστόλης Ταξιάρχης, καλός φίλος και υποστηρικτής της πατρίδας μας .

Δημήτρης Παπακώστας 21-10-22

https://www.ilektrav.gr/ota/poia-lysi-tha-vrei-o-m-voridis-gia-tous-ergazomenous-sto-programma-voitheia-sto-spiti/Total
0
Shares