Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ευχές από τη Βουλευτή Καρδίτσας Α. Σκόνδρα για τον Δεκαπενταύγουστο

asimina Skondra 2019 slide

 

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ

Ημέρα χαράς για το Χριστιανισμό,  με την ορθόδοξη ψυχή να στρέφει τα μάτια της, με βαθιά κατάνυξη προς Την Υπεραγία Θεοτόκο.

Χιλιάδες πιστών, με την ψυχή γεμάτη ελπίδα, συρρέουν  στα αμέτρητα προσκυνήματα Της Παναγίας, όχι για να θρηνήσουν τον θάνατό Της, αλλά για να γευθούν τη χαρά του δοξασμού της Κοίμησής της.

Η οικουμενική μητέρα και ακοίμητη πρέσβειρα του ανθρωπίνου γένους, έχει συνδεθεί με τους εθνικούς αγώνες του Ελληνισμού, γι΄αυτό ο λαός μας την τιμά και τη σέβεται, περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο.

Καταμεσής τον Αύγουστο, κορυφώνεται η ιδιαίτερη λατρεία του Ελληνικού λαού, στη Θεογεννήτρια και αποτυπώνεται ανάγλυφα, σε όλη την επικράτεια, με τελετουργικά, που συνδέονται με την ημέρα αυτή.

Το Δεκαπενταύγουστο, οι άνθρωποι επιστρέφουν στη γενέθλια γη τους, αναβιώνουν ήθη και έθιμα αιώνων, προς τιμήν της Μητέρας όλων, συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις, ικετεύοντας ο καθένας, για το δικό του μικρό θαύμα.

Φέτος,  μετά από μια δύσκολη 10ετία, η χώρα μας αλλάζει τροχιά και, οι πρώτες αχτίδες  αισιοδοξίας είναι πια ορατές. Το χαμόγελο αρχίζει να επιστρέφει στα χείλη των ελλήνων και με την προστασία Της και την βοήθειά Της, σύντομα η πατρίδα μας θα σταθεί στα πόδια της και  θα καταλάβει τη θέση που της αξίζει.

Να συνεχίσουμε με θάρρος, κουράγιο και ελπίδα την πορεία της ζωής μας, με τη βεβαιότητα, ότι η Μητέρα του Κυρίου μας και Μητέρα όλων μας, θα μας σκέπει με την ακαταίσχυντη αγάπη και την αμετάθετη ελπίδα Της.

Ας ενώσουμε τις προσευχές μας στη Μεγαλόχαρη, στη λιποψυχία μας να φτερώσει τις ελπίδες, να αντικαταστήσει τη θλίψη με τη χαρά, να σκεπάσει με στοργή και αγάπη τους νέους μας.

Όπως μέχρι σήμερα στάθηκε η «Υπέρμαχος Στρατηγός» για το γένος μας, έτσι να ηγηθεί και τώρα στην όποια δυσκολία μας.

Εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσες και όσους γιορτάζουν.




Total
0
Shares
Previous Article
Επισκέψεις του υποψ. Βουλευτή Ν. Καρδίτσας της ΝΔ Γιώργου Κωτσού

Μήνυμα του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας Γ. Κωτσού για τον Δεκαπενταύγουστο

Next Article
Kostas Tsiaras ipourgos

Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα για τον Δεκαπενταύγουστο

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike