Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βολφ: “Το νέο συμβόλαιο του Χάμιλτον δεν θα είναι μονοετές”

hamilton1

Ο διευθυντής της Mercedes AMG F1, Τότο Βολφ, αποκάλυψε στο πλαίσιο του GP της Στυρίας ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Χάμιλτον έχουν ξεκινήσει για το νέο πολυετές συμβόλαιο του Βρετανού με την πρωταθλήτρια.

Καθώς ο Χάμιλτον διεκδικεί φέτος το ρεκόρ των 8 παγκοσμίων πρωταθλημάτων της Formula 1, ο Άγγλος τις τελευταίες εβδομάδες έχει δηλώσει δημοσίως την επιθυμία του να παραμείνει στο σπορ τουλάχιστον για 2 χρόνια ακόμα.

Παρότι του χρόνου θα είναι 37 ετών, το ασύλληπτο επίτευγμα των 10 τίτλων αναμφίβολα δεν αφήνει αδιάφορο τον Λιούις, ενώ επιθυμεί παράλληλα να προωθήσει περαιτέρω και το μήνυμα της φυλετικής ισότητας μέσω της αντιρατσιστικής καμπάνιας «black lives matter».

Για το 2021 η Mercedes και ο Λιούις κατέληξαν να υπογράψουν μονοετή επέκταση του συμβολαίου τους μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα μήνα πριν την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς, αλλά τώρα ο Τότο Βολφ είπε πως αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

“Δεν θα κάνουμε εφεξής μονοετή συμβόλαια, ούτε συμβόλαια που θα υπογράφουμε ένα μήνα πριν το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς”, είπε ο Αυστριακός. “Βέβαια, [πέρσι] είχαμε και οι δύο κορονοϊό, μετά ήρθαν τα Χριστούγεννα, κι έτσι το θέμα πέρασε στον Ιανουάριο. Έχουμε αρκετά καλή σχέση για να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά αυτή τη φορά ξεκινήσαμε νωρίτερα”.

Ο Βολφ συνέχισε: “Συζητάμε για τα επόμενα χρόνια – όχι για τον επόμενο έναν χρόνο, ούτε για τους επόμενους πέντε. Κάτι ενδιάμεσο. Έχουμε περάσει πια τη διερευνητική φάση των πρώτων συζητήσεων, τώρα βρισκόμαστε στην έντονη φάση [των διαπραγματεύσεων]. Και πιστεύω ότι είμαστε πολύ πιο κοντά στη συμφωνία, παρά στη διακοπή». Και συμπλήρωσε ότι ο Χάμιλτον «είναι πολύ διψασμένος να συνεχίσει”.

Μια από τις πτυχές των διαπραγματεύσεων είναι και ο οδηγός στο άλλο κόκπιτ της Mercedes, το 2022. Ο Χάμιλτον άφησε να εννοηθεί ότι επιθυμεί την παραμονή του Βάλτερι Μπότας σε αυτό, όμως ο Βολφ είπε ότι το θέμα είναι ακόμα ανοικτό αν θα διατηρήσει το Φινλανδό ή θα καλυφθεί από τον Βρετανό Τζορτζ Ράσελ, που είναι στην ακαδημία της Mercedes και σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις με τη μη ανταγωνιστική Williams.

Η άποψη του Χάμιλτον δεν είναι αμελητέα, διότι ο Βολφ παραδέχθηκε ότι ο Άγγλος συμμετέχει στον κλειστό κύκλο της λήψης αποφάσεων στη Mercedes F1. “Όταν μιλάμε με τον Βάλτερι έχω ανοιχτά όλα τα χαρτιά, και όταν μιλάω με τον Τζορτζ ισχύει το ίδιο, διότι δεν θέλω να τους κρύβω τίποτα. Πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση για το μέλλον.

Ο Βάλτερι είχε ορισμένα πολύ καλά τριήμερα, και ορισμένα που ήταν εκτός μάχης. Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα τελευταία και μετά θα λάβουμε την απόφασή μας. Όμως, όποια απόφαση και αν πάρουμε, για τον Βάλτερι ή τον Τζορτζ, ο άνθρωπος που εμπλέκεται θα το ακούσει πρώτος, και αυτός είναι ο οδηγός”, κατέληξε ο Βολφ.

Σχολιάζοντας το ασαφές του μέλλον στη Mercedes, o 31χρονος Μπότας είπε ότι αυτή η αβεβαιότητα “δεν είναι κάτι καινούριο για μένα, όλοι ξέρουν πώς δουλεύει αυτό το σπορ. Αν έχεις καλά αποτελέσματα, τότε το αξίζεις. Αν αποτύχεις, και η ομάδα νιώσει ότι πρέπει να αλλάξει οδηγούς, τότε αλλάζει οδηγούς. Έτσι δουλεύουν τα πράγματα”, τόνισε ο Φινλανδός.

sport24.gr




Total
0
Shares
Previous Article
diktyo dimon pindou

ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ: Κάλεσμα συμμετοχής και άλλων συνεργατών για εγγραφή στο μητρώο

Next Article
ISTIOSANIDA

Με αριθμό ρεκόρ το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας Techno

Related Posts

sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…