Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βελτιώνει την ασφάλεια σε τμήματα της επαρχιακής οδού Βόλου – Φαρσάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας

apokatastasi volos - farsala Κώστας Αγοραστός: «Στοχευμένες επεμβάσεις για την αύξηση του βαθμού ασφαλείας του οδικού δικτύου»

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στην επαρχιακή Οδό Βόλου – Φαρσάλων, στο ύψος της Πέρδικας του δήμου Αλμυρού. Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εργολαβίας συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, η οποία αφορά σε παρεμβάσεις σε όλο το οδικό κύκλωμα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.

Ειδικά για το τμήμα της επαρχιακής οδού Βόλου – Φαρσάλων, οι παρεμβάσεις αφορούν στην αποκατάσταση του οδοστρώματος το οποίο έχει υποστεί βλάβες είτε από τον μεγάλο φόρτο των μετακινήσεων, είτε από φυσικά αίτια, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια των μεταφορών. Η συντήρηση συνοδεύεται και από την απαιτούμενη διαγράμμιση.

Ήδη στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας έχουν πραγματοποιηθεί δύο ακόμη έργα αποκατάστασης στο επαρχιακό δίκτυο Κάτω Λεχωνίων – Αγίου apokatastasi volos - farsala2Λαυρεντίου και στη Ζαγορά, ενώ επίκεινται παρεμβάσεις και στην περιοχή της Αναύρας.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης επίσης, πραγματοποιήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο Κεραμιδίου – Καμαρίου, ενώ αυτή τη στιγμή ασφαλτοστρώνονται τμήματα του επαρχιακού δικτύου Πορταριάς – Ζαγοράς.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η οδική ασφάλεια στις μετακινήσεις των ανθρωπίνων κοινοτήτων και στις μεταφορές των εμπορευμάτων βρίσκεται διαρκώς σε προτεραιότητα στην πολιτική που χαράζουμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με σχέδιο και ορθή ιεράρχηση επεμβαίνουμε στο οδικό δίκτυο ευθύνης μας στη Θεσσαλία, με στόχο την αύξηση του βαθμού ασφαλείας του. Μέσα από μικρά και μεγάλα έργα βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενισχύουμε την τοπική οικονομία και apokatastasi volos - farsala3προσφέρουμε θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη σημείωσε τα εξής: «Ακόμη και με τους περιορισμένους πόρους που διαθέτουμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω της οικονομικής συγκυρίας, φροντίζουμε στοχευμένα, ιεραρχώντας τις ανάγκες και τα προβλήματα που προκύπτουν, να παρεμβαίνουμε στο οδικό δίκτυο ευθύνης μας, ώστε να αυξάνουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, την οδική ασφάλεια για τις μετακινήσεις των ανθρώπων και τις μεταφορές των εμπορευμάτων. Η συγκεκριμένη εργολαβία ύψους 800.000 ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη, έρχεται να λύσει αρκετά προβλήματα που έχουν προκύψει είτε από την καταπόνηση του οδικού δικτύου, είτε από φυσικά αίτια.»
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το παγκόσμιο εγχείρημα κυκλοφορίας λεωφορείων χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Επόμενο άρθρο

Δωρεά του πρ. Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα στη βιβλιοθήκη του Ελληνοπύργου και στο Δήμο Καρδίτσας .