Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δωρεά του πρ. Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα στη βιβλιοθήκη του Ελληνοπύργου και στο Δήμο Καρδίτσας .

Dimitris-Sioufas-9Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρης Σιούφας δώρισε σημαντικό μέρος της βιβλιοθήκης του στο Δήμο Καρδίτσας και στη βιβλιοθήκη του Ελληνόπυργου Καρδίτσας, τόπου καταγωγής του.

Συγκεκριμένα στη βιβλιοθήκη του Δήμου Καρδίτσας δωρήθηκαν 2.277 τόμοι βιβλίων, 400 τεύχη πολιτικών και οικονομικών περιοδικών και έντεκα επίπλων βιβλιοθήκης προκειμένου να τοποθετηθούν τα βιβλία στη Βιβλιοθήκη του Δήμου.

Στη βιβλιοθήκη της γενέτειράς του, στον Ελληνόπυργο, δωρήθηκαν, 337 τόμοι βιβλίων.

“Θεώρησα καθήκον μου να δωρίσω τα βιβλία μου στους τόπους που έμαθα τα πρώτα γράμματα ως συμβολή στην εκπαίδευση της νέας γενιάς και στη παιδεία των συμπολιτών μου. Στον τόπο μου οφείλω τα πάντα” είπε ο Δημήτρης Σιούφας αναφερόμενος στη δωρεά.

Στη επιστολή αποδοχής της δωρεάς και της ανακοίνωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος ανέφερε και τα κάτωθι:

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρωτοβουλία σας να δωρίσετε στην Βιβλιοθήκη του Δήμου μας ένα πολύ μεγάλο μέρος της προσωπικής σας βιβλιοθήκης, καθώς και για την πρόθεσή σας να αναλάβετε τα έξοδα μεταφοράς των βιβλίων και των περιοδικών και τις δαπάνες για την κατασκευή – προμήθεια των απαιτούμενων βιβλιοθηκών – βιτρινών για την τοποθέτησή τους.

Η ενέργεια σας αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί στηρίζει το πνευματικό έργο της Βιβλιοθήκης και συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην ενίσχυση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού ρόλου της, ενώ αποτελεί μια ακόμα έκφραση της αστείρευτης διάθεσης προσφοράς προς τον τόπο μας που σας χαρακτηρίζει.

Στην επιστολή του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας της 26-05-2015, γνωστοποιεί την ομόφωνη απόφαση του, και κάνει αποδεκτή την δωρεά.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δήμαρχο Καρδίτσας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Διευρυμένου Δήμου Καρδίτσας και την Διοίκηση του ΔΟΠΑΚ.
Total
0
Shares
Previous Article

Βελτιώνει την ασφάλεια σε τμήματα της επαρχιακής οδού Βόλου – Φαρσάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article

Πέντε παραδείγματα που περικλείουν τρεις προτεραιότητες για Δήμους παρουσίασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου στην ΚΕΔΕ