Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τραμπουκισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων

Βασική αποστολή της παράταξης μας είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου αλλά και των δημοτών (κατ’ επέκταση). Αυτή ήταν η επιδίωξή μας ως δημοτική αρχή κατά την πρώτη Καλλικρατική περίοδο του Δ. Σοφάδων (2011-2014) και παραμένει απαρέγκλιτα η ίδια κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο (2014-2019) που η παράταξή μας είναι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξιοποιώντας τα όπλα και τα εφόδια που μας παρέχει η αυτοδιοικητική νομοθεσία προσπαθούμε καθημερινά να τιμήσουμε το ρόλο που μας ανέθεσαν οι δημότες μας. Κι αυτό το επιτυγχάνουμε στα πλαίσια λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των λοιπών δημοτικών οργάνων και των νομικών προσώπων του Δήμου.

Η δημοτική αρχή όμως θέλει να καταργήσει κάθε φωνή που είναι διαφορετική από την….. “άλαλη” παρουσία της. Αρέσκεται επιδεικτικά στα παρασκηνιακά κουτσομπολιά και τις λασποβολές αρνούμενη την καλόπιστη κριτική και το γόνιμο διάλογο.

Τελευταίο παράδειγμα αυτής της τακτικής ήταν η εμπαθής αντιμετώπιση ενός θέματος που έβαλε για συζήτηση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τέως Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (12/1/2016) σχετικά με τη χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων από ανθρώπους που δεν έχουν τη σχετική άδεια χρήσης τους και που σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται με προκλητικό τρόπο αφού ορισμένοι “εκλεκτοί” Πρόεδροι Κοινοτήτων τα χρησιμοποιούν ακόμα και στις αργίες, για ανάγκες δήθεν του δήμου.

Κατόπιν αυτού η προφανής δυσάρεστη θέση και η αδυναμία απάντησης της δημοτικής αρχής έδωσε το έναυσμα για πρωτοφανείς χυδαιότητες εναντίον του επικεφαλής της μειοψηφίας. Βρισιές και επιθέσεις κυριάρχησαν κατά τη συνεδρίαση με την ανοχή της δημοτικής αρχής και του προεδρείου. Αντί να κληθεί η αστυνομία όπως προβλέπεται από τον κανονισμό και να προστατευθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι επιτράπηκε η ανεμπόδιστη δράση νταήδων και τραμπούκων, η οποία οδήγησε τελικά σε αποχώρηση της παράταξής μας ως ύστατη ενέργεια προστασίας του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι ο τραμπουκισμός και ο εκφοβισμός δε θα μας εμποδίσουν να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής. Ότι το νταηλίκι και το νταβατζηλίκι δε θα μας εμποδίσουν να προτείνουμε όσα πιστεύουμε πως ωφελούν τον τόπο μας, να αναδεικνύουμε τα ψέματα και το λαϊκισμό, να διεκδικούμε λειτουργίες, δράσεις και επιλογές που προάγουν την τοπική κοινωνία.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας του Δ. Σοφάδων

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΙΑΡΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΓΚΑΣ
ΦΩΤΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΛΟΥΤΣΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Δήμος Τρικκαίων αναβιώνει τον «Μύθο του Ασκληπιού»

Next Article

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σε αφύλακτη διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου

Related Posts

ergasia koinonia anka
Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της…