Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

 «Την Κυριακή ψηφίζουμε μαζικά, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα απαλλαγής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Lappas Bougoulias Synenteyxi Typou

 «Την Κυριακή ψηφίζουμε μαζικά, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα απαλλαγής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Συνέντευξη Τύπου, ενόψει των εκλογών ανάδειξης προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την ερχόμενη Κυριακή, παραχώρησαν ο βουλευτής Καρδίτσας του κόμματος, Σπύρος Λάππας και ο συντονιστής της Ν.Ε. Καρδίτσας, Αποστόλης Μπουγουλιάς.

Τα δύο στελέχη απηύθυναν κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη του νομού Καρδίτσας, να συμμετάσχουν στην ανάδειξη της συλλογικής ηγεσίας του κόμματος, μέσα από μια «γιορτή της Δημοκρατίας», μέσα από μια διαδικασία που «θα επιστρέψει τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ., οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να στείλουν ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές πολιτικές ισοπέδωσης των εργαζομένων, ασφυξίας της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, αδράνειας στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και των εκρηκτικών αυξήσεων σε καύσιμα και ενέργεια, περιορισμού των δικαιωμάτων των πολιτών, χειραγώγησης του Τύπου, διανομής του πλούτου του λαού σε «ημέτερα» συμφέροντα, καθώς και στην τραγική διαχείριση της πανδημίας με τις χιλιάδες απώλειες συνανθρώπων μας.

Ο Σπύρος Λάππας χαρακτήρισε τη διαδικασία της 15ης Μαΐου ως μια «γιορτή της Δημοκρατίας» και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη «για να πάρουν την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του τόπου στα χέρια τους, με μπροστάρηδες τους νέους και τις νέες». Άσκησε σκληρή κριτική στη Ν.Δ., κατηγορώντας την για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, που αποδυναμώνεται υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Όπως είπε, «το πρώτο στην πολιτική φιλοσοφία της Ν.Δ. είναι το κέρδος. Αυτό εισπράττουν οι ιδιώτες που επελαύνουν σήμερα σε όλους τους τομείς άσκησης δημόσιας πολιτικής». Χαρακτήρισε, ακόμα, απάτη τις κυβερνητικές εξαγγελίες για κάλυψη μέρους του ενεργειακού κόστους, που πλήρωσαν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι πολίτες, καθώς η επιδότηση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 80 με 90 ευρώ για κάθε νοικοκυριό. «Την Κυριακή ψηφίζουμε μαζικά και λέμε: Αρκετά! Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα της αλλαγής!», κατέληξε.

Ο συντονιστής της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αποστόλης Μπουγουλιάς επεσήμανε, από τη μεριά του, πως «οι εκλογές της Κυριακής πρέπει να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα απαλλαγής της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η απόσταση που χωρίζει τον απλό πολίτη, που αγωνίζεται απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας και την πρωτοφανή ακρίβεια, από τα γαλάζια golden boys, που αμείβονται πλουσιοπάροχα, και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που καρπώνονται πρωτοφανή κέρδη, είναι χαώδης». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι κυβερνητικοί παράγοντες βρήκαν ως ευκαιρία την πανδημία, τον Ιανό στην Καρδίτσα, τις πυρκαγιές στην Εύβοια «για να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες αναθέσεις». Για να καταλήξει: «Οι εκλογές της Κυριακής πρέπει να δώσουν μήνυμα απαλλαγής της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να προσέλθουν μαζικά για να ψηφίσουν για την εκλογή του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής ώστε να γίνει αυτό το μήνυμα ισχυρό».

Υπενθυμίζεται πως οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ της Κυριακής. Τα εκλογικά κέντρα που έχουν οριστεί στον νομό Καρδίτσας είναι τα ακόλουθα:

  • Καρδίτσα (πόλη): Αίθριο Δημοτικής Αγοράς.
  • Λαζαρίνα: Γραφεία Συν. Κτηνοτρόφων.
  • Μουζάκι: Λύκειο (Αγίων Θεοδώρων και Κοραή).
  • Παλαμάς: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
  • Σέλανα: Κεντρική πλατεία Προαστίου (Γραφείο Σολδάτου Δ.)
  • Σοφάδες: Δημαρχείο – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην  ψηφοφορία για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως προέδρου έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλες και όλοι οι πολίτες, ηλικίας άνω των 15 ετών, με την εγγραφή τους στο κόμμα να γίνεται ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας (στα εκλογικά κέντρα).

Στην ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής θα συμμετάσχουν  τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που έχουν εγγραφεί στο κόμμα ως τις 21 Μαρτίου 2022 (επιλέγουν τέσσερις εκ των υποψηφίων από τη Θεσσαλία).

Για τη συμμετοχή απαιτείται ένα εκ των ακολούθων εγγράφων: Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Κωνσταντίνος Αγόρης




Total
0
Shares
Previous Article
skarlos oikonomou1

Ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα αστυνόμευσης για το Δήμο Σοφάδων 

Next Article
oikopedo kentro ygeias Agorastos Stathis

Στο ΦΕΚ η τροποποίηση του ρυμοτομικού Μουζακίου για το νέο Κέντρο Υγείας

Related Posts

aftismos dialeksi astynomiko megaro magnisias 2
Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας για τον αυτισμό» πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας για τον αυτισμό» πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση…