Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο ΦΕΚ η τροποποίηση του ρυμοτομικού Μουζακίου για το νέο Κέντρο Υγείας

oikopedo kentro ygeias Agorastos Stathis

Στο ΦΕΚ η τροποποίηση του ρυμοτομικού Μουζακίου για το νέο Κέντρο Υγείας

Στις 15 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 53 του Μουζακίου εμβαδού 2.678,52 τ.μ. όπου θα χωροθετηθεί το νέο Κέντρο Υγείας για αλλαγή των χρήσεων γης από «Γενική Κατοικία» σε «Κοινωφελείς Λειτουργίες – Κέντρο Υγείας».

Τελικά η εν λόγω απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ( Δ’/ 315/ 9.5.2022) κι’ έτσι ανοίγει ο δρόμος για να εκδοθεί η άδεια δόμησης που είναι το τελικό στάδιο πριν την ανέγερση του νέου δημόσιου περιφερειακού Ιδρύματος Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης.

mouz

mouz2

Αυτό το διάστημα υπάρχει στενή συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μουζακίου με την Πολεοδομία του Δήμου Καρδίτσας για την προετοιμασία του φακέλου αδειοδότησης και κυρίως για να προληφθεί οποιαδήποτε εμπλοκή η καθυστέρηση στην τακτοποίηση των τεχνικών αδειοδοτικών και εγκριτικών διαδικασιών που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο. Όσο για τη μελέτη κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας έχει παραδοθεί από την ΤΕΡΝΑ ΑΕ στον Δήμο Μουζακίου πριν από έναν μήνα περίπου.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μουζακίου «τρέχει» αυτή την περίοδο και την ειδική διαδικασία απομάκρυνσης των υλικών αμιάντου από τα παλιά κτίρια που βρίσκονται σήμερα στο οικόπεδο όπου θα κατασκευαστεί το Κέντρο Υγείας και τα οποία προβλέπεται να κατεδαφιστούν.




Total
0
Shares
Previous Article
Lappas Bougoulias Synenteyxi Typou

 «Την Κυριακή ψηφίζουμε μαζικά, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα απαλλαγής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Next Article
ekdiloseis dimos mouzakiou 29 giorti paidion Mouzaki

Στο επίκεντρο της «29ης Πολιτιστικής Συνάντησης Παιδιών» το Μουζάκι