Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου της Βουλευτή κ. Σκόνδρα

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου της Βουλευτή κ. Σκόνδρα

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου της Βουλευτή κ. Σκόνδρα

Συνάντηση, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, είχε με τον Πρωθυπουργό της Xώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Παρασκευής, η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Η Βουλευτής μίλησε με τον κ. Πρωθυπουργό εφ’ όλης της ύλης, για θέματα που αφορούν το Νομό Καρδίτσας, και ειδικότερα τα ζητήματα, που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις και την πορεία αποκατάστασης των ζημιών, που προκάλεσαν πριν 6 μήνες οι καταστροφικές πλημμύρες του Ιανού, αναγκάζοντας ολόκληρη την περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η συνάντηση διήρκησε αρκετή ώρα και ο Πρωθυπουργός τόνισε, ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει απερίσπαστη στην επισκευή, αποκατάσταση και ανόρθωση των υποδομών, που υπέστησαν ζημιές. Επίσης η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ουσιαστική στήριξη στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ώστε να επιστρέψει σύντομα, ολόκληρος ο Νομός σε ρυθμούς κανονικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ότι όλα τα συναρμόδια υπουργεία και οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, βρίσκονται σε μία συνεχή και συντονισμένη διαδικασία, ολοκλήρωσης των απαραίτητων πολιτικών, ώστε να ανακάμψουν οι οικονομικές δραστηριότητες του Νομού, το ταχύτερο δυνατόν.

Συζήτησε επίσης με την Βουλευτή μας, για τον περαιτέρω αναπτυξιακό σχεδιασμό της Καρδίτσας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης του Νομού, που θα δημιουργήσουν και θέσεις εργασίας. Την διαβεβαίωσε, ότι υπάρχουν μεγάλα έργα υποδομών, τα οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη δρομολογήσει και θα φέρουν άλλη πνοή στη περιοχή.

Συζήτηση έγινε και επί προτάσεων της κ Σκόνδρα σε ζητήματα, που αφορούν τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, αλλά και τη δημιουργία συναφή τμημάτων πανεπιστημιακών σχολών. Η Βουλευτής επισήμανε τις ανάγκες του κλάδου και παρέθεσε λύσεις, τονίζοντας δε, ότι ολόκληρη η τοπική οικονομία είναι άμεσα συνδεδεμένη, με την πορεία του πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Πρωθυπουργός κατέγραψε τις επισημάνσεις, που του έθεσε η Βουλευτής μας και δεν παρέλειψε, να αναγνωρίσει και να συγχαρεί την κ. Σκόνδρα, για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε, τόσο άμεσα κατά τη βραδιά των καταστροφών του Ιανού, όσο και όλο το επόμενο διάστημα, με τις παρεμβάσεις της σε υπουργεία και συναρμόδιες υπηρεσίες, για να στηρίξει έμπρακτα τους πληγέντες συμπολίτες της.

Βεβαίως υπήρξε αντικείμενο συζήτησης και η πορεία της πανδημίας, των εμβολιασμών και η ανταπόκριση του Νομού μας στις δυσκολίες, που έχει προκαλέσει ο Κορωνοϊός.

Η Βουλευτής επισήμανε στον κ. Πρωθυπουργό τις αυξημένες ανάγκες, που έχει το σύστημα υγείας στη Καρδίτσα, ώστε να διασφαλιστεί ένα καλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας προς όλους του πολίτες, τόσο στα πεδινά, όσο βεβαίως και στα απομακρυσμένα ορεινά του Νομού.

Ο Πρωθυπουργός, στο τέλος της συνάντησης τους, τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης, να στηριχθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω η Περιφέρεια. Στα πλαίσια αυτά, κάλεσε την κυρία Σκόνδρα να συνεχίσει ακούραστα το θετικό έργο της, προς όφελος όλων των Καρδιτσιωτών αλλά και της Κυβέρνησης, κάτι που η Βουλευτής μας, αποφασιστικά επιβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό της Χώρας, κ. Μητσοτάκη.


Total
0
Shares
Previous Article
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΟΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα Γιώργου Κωτσού για το θάνατο του επί σειρά ετών Δημάρχου Σοφάδων Νικόλαου Δαμψαρά

Next Article
Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Πύλης

Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Πύλης


Total
0
Share