Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση φορέων που έχουν αρμοδιότητα στην διεξαγωγή αθλητικών αγώνων με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας

Συνάντηση φορέων που έχουν αρμοδιότητα στην διεξαγωγή αθλητικών αγώνων με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας

Συνάντηση φορέων που έχουν αρμοδιότητα στην διεξαγωγή αθλητικών αγώνων με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας

Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/01/2023 συνάντηση φορέων που έχουν αρμοδιότητα στην διεξαγωγή αθλητικών αγώνων.

Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου, ο υπεύθυνος του Σωματείου ΕΚΑΒ/5ο τμήμα εκπαίδευσης τομέα Καρδίτσας, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣ Καρδίτσας.

Η συνάντηση αυτή έγινε κάτω από το βαρύ κλίμα της απώλειας νεαρού αθλητή κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στην περιοχή μας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να βρεθούν λύσεις και να εξασφαλιστούν όλα εκείνα τα μέσα για την καλύτερη αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας εδώ και πολλά χρόνια έχει ξεκινήσει την ενημέρωση και την εκπαίδευση των πολιτών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), τις πρώτες βοήθειες και την χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Συνάντηση φορέων που έχουν αρμοδιότητα στην διεξαγωγή αθλητικών αγώνων με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας

Οι πρωτοβουλίες του Ιατρικού Συλλόγου και η πλούσια δράση συνεχίστηκαν με την οργάνωση σεμιναρίων και ομιλιών για Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ σε συνεργασία με την ΕΠΣ Καρδίτσας, με πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ΕΣΕΚΥΖ (Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην Υποστήριξη της Ζωής), σε όλους τους δήμους του νομού μας. Παράλληλα, το ΕΚΑΒ Καρδίτσας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει οργανώσει πιστοποιημένα σεμινάρια εκπαίδευσης σε πολλά σημεία της περιφέρειάς μας παρέχοντας έτσι πραγματικά πολύτιμη βοήθεια στην εκπαίδευση των πολιτών.

Στις αρχές του μήνα σε συνάντηση που είχαμε στον Ιατρικό Σύλλογο προχωρήσαμε με το ΕΚΑΒ στην έκδοση και παράδοση εντύπων με έγχρωμο εικονογραφημένο ενημερωτικό υλικό όπου περιγράφονται και απεικονίζονται αναλυτικά όλα τα βήματα  που ακολουθούμε όταν προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες σε μια σειρά από αιφνίδια συμβάντα.

Στην συνάντηση φορέων αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Να γίνει εκπαίδευση όλων των διαιτητών, εποπτών και προπονητών.
  • Να εκπαιδευτούν τουλάχιστον δυο μέλη κάθε ποδοσφαιρικού σωματείου ώστε να μπορούν να χειριστούν απινιδωτή και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.
  • Να καταγράψει και να ενημερώσει η ΕΠΣΚ για τις ανάγκες σε απινιδωτές στα γήπεδα του νομού μας.
  • Να συνεχιστεί η συνεργασία των φορέων και να επικοινωνήσουμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς την αναγκαιότητα εξασφάλισης σε κάθε αγώνα της παρουσίας γιατρού, απινιδωτή και κατάλληλου ιατροφαρμακευτικού υλικού καθώς και την εκπαίδευση ατόμων που λαμβάνουν μέρος σε αυτούς.

Τέλος, με δεδομένη την ύψιστη σημασία της γνώσης παροχής πρώτων βοηθειών, ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας θεωρεί αναγκαίο, η εκπαίδευση αυτή να εισαχθεί σταδιακά σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έτσι, ώστε, οι μαθητές από μικρή ηλικία να γνωρίσουν τους χειρισμούς και την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση σε περιστατικά και συμβάντα όπου απαιτούνται οι πρώτες βοήθειες.




Total
0
Shares
Previous Article
politistikos syllogos oxias kopi pitas 4

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του ο Λ.Α.Π. Σύλλογος Οξυάς

Next Article
anaplasi plateias Rizovouniou slide

Δήμος Μουζακίου: Σε πλήρη εξέλιξη η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στην τοπική κοινότητα Ριζοβουνίου

Related Posts

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας
Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή Την…