Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Μουζακίου: Σε πλήρη εξέλιξη η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στην τοπική κοινότητα Ριζοβουνίου

anaplasi plateias Rizovouniou slide

Δήμος Μουζακίου: Σε πλήρη εξέλιξη η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στην τοπική κοινότητα Ριζοβουνίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Ριζοβουνίου.

Το έργο εντάσσεται σε σχέδιο τεχνικών παρεμβάσεων που έχει εκπονήσει ο Δήμος Μουζακίου για την αποκατάσταση ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα και την αναμόρφωση των κεντρικών πλατειών στις Τοπικές Κοινότητες Ριζοβουνίου, Κρανιάς και Παλαιοχωρίου, ύψους 325.000 ευρώ.

Σκοπός της ανάπλασης στο Ριζοβούνι είναι να γίνει η πλατεία του χωριού πιο λειτουργική και να μπορεί να φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, να γίνει σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους της κοινότητας, αλλά και την γύρω περιοχή. Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη επιχειρείται η ανάδειξη των αξιόλογων υπαρχόντων στοιχείων της πλατείας, ενώ υλοποιούνται ήπιες παρεμβάσεις, οι οποίες όμως θα έχουν υψηλό αισθητικό και λειτουργικό αντίκτυπο.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Συγκεκριμένα, στη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προβλέπονται τα παρακάτω:

  • Νέα πλακόστρωση στο έδαφος της πλατείας, η οποία θα δημιουργεί ένα ενδιαφέρον μοτίβο που σε συνδυασμό με την χρήση φυσικών υλικών (πέτρα, κυβόλιθοι) θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Δημιουργία παρτεριών χαμηλής βλάστησης αλλά και κατασκευή πέργκολας που θα συμβάλει με τη σκίαση της στη βελτίωση του μικροκλίματος.
  • Νέα πλακόστρωση στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού, καθότι το υπάρχον είναι φθαρμένο.
  • Κατασκευή χτιστών υπαίθριων καθιστικών περιμετρικά, τα οποία θα επενδυθούν με την ίδια πέτρα που αναφέρθηκε παραπάνω, ενώ, στο κάθισμά τους θα τοποθετηθούν ξύλινες δοκοί. Με τον τρόπο αυτό οριοθετείτε αποτελεσματικά η πλατεία και δημιουργείται έτσι ένα ενιαίο αισθητικό αποτέλεσμα. Τα υπάρχοντα παγκάκια θα συντηρηθούν και θα τοποθετηθούν σε νέα θέση δίπλα από τα υπάρχοντα παρτέρια.
  • Δημιουργία εξέδρας η οποία θα ακολουθεί το μοτίβο της πλακόστρωσης της πλατείας, με σκοπό την εναρμόνισή της με τον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο. Η εξέδρα αυτήν θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις, καθιστώντας έτσι την πλατεία έναν ζωντανό μέρος της τοπικής κοινότητας.
  • Τοποθέτηση στύλων φωτισμού σε νέες θέσεις περιμετρικά της πλατείας.
  • Τοποθέτηση τεσσάρων προβολέων στις τέσσερις γωνίες τις πλατείας που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για γενικό φωτισμό της.
  • Διατήρηση της υπάρχουσας δενδροφύτευσης, η οποία θα ενισχυθεί με νέα στα περιμετρικά παρτέρια όπου θα προσφέρει φυσική σκίαση στο αναβαθμισμένο υπάρχον καθιστικό.

Τέλος, θα τοποθετηθούν παγκάκια σε νέες θέσεις ικανοποιώντας τις ανάγκες για στάση και ξεκούραση των χρηστών στης πλατείας.

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, παρουσία και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρίας Καραμπέκου, πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Ριζοβουνίου, όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς για την πορεία τους από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Γκερμπεσιώτη, παρόντων των μελών κ. Κώστα Κοσκινιώτη και κ. Δημήτρη Μητσάκη.

Σε συζήτηση που είχε στο χωριό με συνδημότες του, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι όλες οι παρεμβάσεις που γίνονται θα βελτιώσουν αισθητά την εικόνα της πλατείας και τις υποδομές της συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, αφού αυτοί είναι οι καθημερινοί χρήστες των κοινόχρηστων χώρων και φυσικά της κεντρικής πλατείας στην κοινότητα.




Total
0
Shares
Previous Article
Συνάντηση φορέων που έχουν αρμοδιότητα στην διεξαγωγή αθλητικών αγώνων με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας

Συνάντηση φορέων που έχουν αρμοδιότητα στην διεξαγωγή αθλητικών αγώνων με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας

Next Article
Karnavali Gomfon 2023

Καρναβάλι ΓΟΜΦΩΝ 2023: Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου - Ώρα 13:00