Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Εργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Συνάντηση Εργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Συνάντηση Εργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ο Γενικός  Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας ενημέρωσε τον Προέδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο, τους Δημάρχους  και τους  εκπροσώπους  των 25 Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος  ανάπτυξης  και την τροφοδότηση όλων των νέων περιοχών, της Φαλάνης του Δήμου Λαρισαίων, της Φαρκαδόνας του Δήμου Φαρκαδόνας, του Διμηνίου του Δήμου Βόλου, του Μεγαλοχωρίου του Δήμου Τρικκαίων και του Καστρακίου του Δήμου Μετεώρων για το έτος 2022 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σεβόμενη το αυστηρό χρονοδιάγραμμα στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και  της υψηλής τεχνογνωσίας που διαθέτει.

Συνάντηση Εργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συνάντηση Εργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ ενημερώθηκαν  ότι, μια νέα εποχή διαγράφεται με την  έλευση της  Italgas, του τρίτου μεγαλύτερου Διαχειριστή Δικτύων Διανομής της Ευρώπης. Πρόκειται για την απαρχή μιας νέας τροχιάς καθοδηγούμενης από την καινοτομία και την τεχνογνωσία, με σημαντικές προοπτικές για τη συνέχιση των αξιών και με επίκεντρο τη βιωσιμότητα σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης της Εταιρείας, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους στόχους που τίθενται πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Εταιρεία θα συνεχίζει με συνέπεια να υλοποιεί τις αποδοτικές επενδύσεις για την ανάπτυξη και ενίσχυση των  δικτύων διανομής, υλοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, όπως είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υποδομών, με σκοπό την υποδοχή ανανεώσιμων αερίων.

Η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών (smart meters), και ο στόχος της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου κέντρου εποπτείας και ενός «έξυπνου» δικτύου για το αύριο ώστε  να υποστηρίξουν την μεταβατική φάση προς το ενεργειακό μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, χάρη στα σύγχρονα, αποδοτικά και βιώσιμα δίκτυα.

Συνάντηση Εργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τροφοδοτημένοι Δήμοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έως 31.12.22

Τα υφιστάμενα δίκτυα διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο μέλλον θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για τη διείσδυση των ανανεώσιμων αερίων στο τελικό ενεργειακό μείγμα, επιταχύνοντας την απανθρακοποίησή του. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης του κλάδου του Βιομεθανίου, λόγω της  συγκέντρωσης α’ ύλης από την παραγωγική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα οι ίδιες υποδομές διανομής, θα έχουν τη δυνατότητα να υποδέχονται και να παραδίδουν αυξανόμενες ποσότητες βιομεθανίου χωρίς καμία τροποποίηση ή πρόσθετη επένδυση. Αυτό μεταφράζεται σε χαμηλότερο συνολικό κόστος μετάβασης και
απανθρακοποίησης του τελικού ενεργειακού μίγματος για όλες τις χρήσεις. 

Συνάντηση Εργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο Προέδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ. Νασιακόπουλος με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Στο ανωτέρω πλαίσιο, ο Προέδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, κ. Νασιακόπουλος Α., επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μιλώντας για το αναπτυξιακό – επενδυτικό και ωφέλιμο έργο που υλοποιεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σε όλους του Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση εκπομπών ρύπων προς το περιβάλλον και βοηθώντας διαχρονικά  τόσο τα νοικοκυριά αλλά και τους οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Επίσης τόνισε ότι: “Ευελπιστούμε να αποκλιμακωθούν το συντομότερο οι τιμές της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και στην χώρα μας, ώστε οι καταναλωτές όλων των χρήσεων αλλά και τα δημοτικά κτίρια να μπορούν να ανταποκρίνονται  στις ενεργειακές τους ανάγκες χωρίς να επιβαρύνονται με αυτές τις ασυνήθιστες και συγκυριακά υψηλές τιμές.”

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας παρότρυνε τους Δημάρχους να ενταχθούν τα δημοτικά κτίρια σε επιδοτούμενα προγράμματα με στόχο την αντικατάσταση των υφισταμένων συστημάτων θέρμανσης με νέας τεχνολογίας με σκοπό την ενεργειακή απόδοση, τον εξορθολογισμό των ενεργειακών δαπανών  και την  μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού και την οικονομική αποδοτικότητα της τροφοδότησης των απομακρυσμένων περιοχών, η Εταιρεία σχεδιάζει για την επόμενη 5ετία την τροφοδότηση και των υπόλοιπων απομακρυσμένων Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την τεχνολογία LNG.

Μία από τις προτεραιότητες της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα επόμενα χρόνια αποτελεί η ενίσχυση της βιωσιμότητας των υποδομών και των λειτουργιών της. Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία έχει συμπεριλάβει στον Επιχειρησιακό της σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια, μέτρα και δράσεις για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση των καταναλώσεων και τον περιορισμό των εκπομπών, εναρμονιζόμενη με τις πρακτικές παρακολούθησης και βελτίωσης των δεικτών ESG που ακολουθούνται εδώ και χρόνια από το μέτοχο της -και πρωτοπόρο στον κλάδο- Italgas.
Total
0
Shares
Previous Article
maravas kostas

Μήνυμα του Δημάρχου Δ. Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Next Article
Tsiaras Timotheos episkepsi 2022

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στο Μητροπολίτη

Related Posts

Police astynomia 23
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας Ελέγχθηκαν -60- άτομα και -54- οχήματα…
E65 Staikouras
Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65 «Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία…