Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συναντήσεις μελών του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων

Η Π.Ο.Α.Σ. συνεχίζει να θέτει αφετηριακά στέρεες βάσεις ώστε να διατρανώσει την παρουσία της με κάθε δυνατό τόπο και προς κάθε πιθανή γόνιμη κατεύθυνση. Για τον λόγο αυτό, και ύστερα από διαμεσολάβηση του Δήμαρχου Αργιθέας κ. Τσιβόλα Λάμπρου, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποίησε μία εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή  της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ. ΑΕΕ-ΟΤΑ) κ. Μπέλλη Βασίλη. Στα πλαίσια της συζήτησης, τέθηκε από μέρους μας πλήθος ενδεχόμενων συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα που θα μπορούσαν να αποδειχτούν επωφελή για τα μέλη μας, για όλους τους Αργιθεάτες, ακόμα και για άλλους συμπολίτες μας που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή. Ο κ. Μπέλλης, ως κορυφαίος αναπτυξιολόγος και απόλυτος γνώστης των προοπτικών που μπορούν να προκύψουν στην Αργιθέα, έδειξε από την πρώτη στιγμή ειλικρινή διάθεση για συνεργασία με κάθε πιθανό τρόπο, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως θα βρίσκεται στο πλευρό των προσπαθειών της Π.Ο.Α.Σ., όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο. Αμφότερες οι πλευρές, δεσμευτήκαμε για συνέχιση των συνομιλιών και προγραμματισμό κοινών εκδηλώσεων ενεργοποίησης του ανθρώπινου κεφαλαίου της Αργιθέας, πολύ περισσότερο τώρα που βρισκόμαστε μπροστά στην ευτυχή συγκυρία της έναρξης των νέων προγραμμάτων LEADER (C.L.L.D.).

Εν συνεχεία, μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ. συναντηθήκαμε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ευχαριστήσαμε τον Μητροπολίτη για την έμπρακτη στήριξή του στην περσινή προσπάθεια διεξαγωγής του Ανταμώματος και εκφράσαμε το σεβασμό μας και τη στήριξή μας στο πρόσωπό του και στο πλουσιότατο έργο αλληλεγγύης που επιδεικνύει, αν και βρίσκεται μόλις λίγο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας. Μάλιστα, από το νέο έτος, συμφωνήσαμε να διοργανώσουμε δράση ενίσχυσης με τρόφιμα για τα συσσίτια που παρέχει η Ιερά Μητρόπολη σε μεγάλη μερίδα απόρων συνανθρώπων μας. Από τη μεριά του, ο Μητροπολίτης υπογράμμισε πως θα στέκεται ως χρήσιμος αρωγός στη δράση της Π.Ο.Α.Σ. και μάλιστα έδειξε διατεθειμένος να συμβάλει και στο φετινό μας αντάμωμα.

Την ίδια ημέρα, επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, όπου με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων κας. Αρχοντούλας Αναστασιάδου, είδαμε τα εκθέματα από την περιοχή της Αργιθέας, αλλά και από τον υπόλοιπο Νομό Καρδίτσας. Η κα Αναστασιάδου, δοθείσης της ευκαιρίας, μας υπογράμμισε πως πρέπει να συμβάλουμε οι τοπικοί φορείς στην ευαισθητοποίηση όλων για την καταγραφή, την ασφάλεια και την ειδική συντήρηση των ιστορικού και θρησκευτικού πλούτου που διαθέτει η περιοχή μας.

Στο περιθώριο των συναντήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η Π.Ο.Α.Σ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει επί μακρόν και για πολλά ζητήματα με τον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Τσιβόλα Λάμπρο, όπου και επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα και η διάθεση συνεργασίας, όποτε ζητηθεί από την Π.Ο.Α.Σ. Άλλωστε, οι περισσότερες εκ των συναντήσεων προέκυψαν με την παρέμβασή του  Δημάρχου, ο οποίος με τις τοποθετήσεις του, έδειξε το δρόμο για τη δημιουργία ενός χρήσιμου πολυεπίπεδου πλέγματος φορέων, με γνώμονα το συμφέρον της Αργιθέας.

Poas-1 Poas-2

Επίσης, στα πλαίσια της τρίτης τακτικής συνέλευσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΑ.Σ. την Παρασκευή 18-12-2015 στην Καρδίτσα, πραγματοποιήθηκε πληρέστατη ενημέρωση για τις συναντήσεις που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο διάστημα και λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με τον προγραμματισμό και τη συνέχιση της δράσης της Ομοσπονδίας μας.

Εγκρίθηκε η Επιτροπή Ανταμώματος από το Δ.Σ., κατά τη συνεδρίαση του οποίου, συμμετείχε και ο εκπρόσωπος από τον Σύλλογο Αργιθεατών ν.Μαγνησίας κ. Θωμάς Ράιος. Συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την τριήμερη διεξαγωγή αυτού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της νεολαίας των μελών της Π.Ο.Α.Σ., κατά τη διάρκεια του οποίου θα συσταθεί και η Επιτροπή Νεολαίας. Η Επιτροπή Ανταμώματος θα απευθυνθεί στο προσεχές διάστημα με ανακοινώσεις και επιστολές προς τα μέλη της.

Επίσης, το Δ.Σ. όρισε τον Κωφό Θανάση και τον Παπαντώνη Παναγιώτη, ως υπεύθυνους – συντονιστές της Επιτροπής Συνεδρίου, για τη διεξαγωγή του Παναργιθεάτικου Συνεδρίου. Σε επόμενη συνεδρίαση που θα ακολουθήσει μέσα στον Ιανουάριο, θα στελεχωθεί και η αντίστοιχη επιτροπή Συνεδρίου με Αργιθεάτες που προέρχονται από τα σωματεία-μέλη της Π.Ο.Α.Σ., έτσι ώστε να ξεκινήσει συντεταγμένα η διαβούλευση και ο σχεδιασμός του εγχειρήματος. Η Π.Ο.Α.Σ. καλεί τα μέλη της να δηλώσουν εξαρχής την ενεργή συμμέτοχή τους στην Επιτροπή Ανταμώματος. Σε νεότερη ανακοίνωση θα τεθεί και το πλαίσιο της διαβούλευσης.

Θα θέλαμε τέλος, να καλωσορίσουμε στην «οικογένεια» μας δύο νέα μέλη τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λαγκαδίου Ανθηρού «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και τον Επιμορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Βλασιωτών  « Η Καραβούλα», οι οποίοι προχώρησαν στην επίσημη κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών και των προκαθορισμένων συνδρομών, προκειμένου να ενταχθούν κανονικά στις τάξεις της Ομοσπονδίας μας. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο που τονώνει τη διάθεσή μας για ακόμα μεγαλύτερα βήματα, καθώς επιβεβαιώνεται με τον πιο ευχάριστο και έμπρακτο τρόπο η αναγνώριση του θετικού ξεκινήματος. Τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και χαιρόμαστε που δημιουργούνται οι συνθήκες για διεύρυνση της εκπροσώπησης σε συλλογικό επίπεδο, κάτι που άλλωστε αποτέλεσε εξαρχής έναν από τους μεσοπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Πρόεδρος: Νανά Μαυραντζά

Ο Γενικός Γραμματέας: Ανδρέας Στεργίου


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (Π.Ο.Α.Σ)

ΑΡΓΙΘΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Δώρα και στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ευχές στο Δήμαρχο Μουζακίου από το 1ο Δ.Σ. Μουζακίου

Related Posts

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Μουζακίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για την αντικατάσταση των χώρων υγιεινής του σχολείου

Γενικό Λύκειο Μουζακίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για την αντικατάσταση των χώρων υγιεινής του σχολείου Με επιτυχία…