Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συγχαρητήριο μήνυμα της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας προς τους χρυσούς Ολυμπιονίκες Θανάση Γκαβέλα και τον Καρδιτσιώτη πρωταθλητή ταχυτήτων Σωτήρη Γκαραγκάνη

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Συγχαρητήριο μήνυμα της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας προς τους χρυσούς Ολυμπιονίκες Θανάση Γκαβέλα και τον Καρδιτσιώτη πρωταθλητή ταχυτήτων Σωτήρη Γκαραγκάνη

Η Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική-Συμμαχία συγχαίρει τους αθλητές Θανάση Γκαβέλα και Σωτήρη Γκαραγκάνη (συνοδός δρομέας) για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 100 μέτρα (κατηγορία Τ11) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την ταυτόχρονη επίτευξη παγκόσμιου ρεκόρ με χρόνο 10:82. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο 22χρονοι Ολυμπιονίκες κατέρριψαν το παγκόσμιο ρεκόρ που είχαν επιτύχει οι ίδιοι στον προκριματικό της προηγούμενης ημέρας (χρόνος 10:88).

Ο Θανάσης (Νάσος) Γκαβέλας, που γυμνάζεται με τον Νέστορα Κολοβό, διαγνώσθηκε σε ηλικία 10 ετών με τη νόσο Στάργκαρντ (πλήττεται μόνο η κεντρική όραση ενώ η περιφερική διατηρείται) και σταδιακά άρχισε να χάνει την όρασή του. Έχοντας ως συνοδό δρομέα τον Καρδιτσιώτη Πρωταθλητή των 100 και των 200 μέτρων στην κατηγορία των Νέων Κ23, κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο συνοδός του, Σωτήρης Γκαραγκάνης, με καταγωγή από το Χάρμα Καρδίτσας, γυμνάζεται στην Αθήνα με τον Χρήστο Κατσίκα, είναι αθλητής του ΟΦΚΑ Οδυσσέας και έχει ατομικές επιδόσεις 10:43 στα 100 μέτρα και 21:12 στα 200 μέτρα. Φέτος αποφάσισε να βοηθήσει τον φίλο του ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς η μόνη βοήθεια που είχαν ήταν από έναν και μόνο χορηγό.

Συγχαίρουμε τους αθλητές μας, τους προπονητές και τους γονείς τους, όχι μόνο για την τεράστια επιτυχία αλλά και για το ήθος, την αλληλεγγύη, τη συναδελφικότητα που διδάξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειά τους.

Υπεύθυνος τμήματος Αθλητισμού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Καρδίτσας

Μυρισιώτης Λεωνίδας
Total
0
Shares