Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μπάσκετ: Στο Μαρούσι δοκιμάζεται την Παρασκευή ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας.

Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας

Στο Μαρούσι δοκιμάζεται την Παρασκευή ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας.

Κωδικός «Μαρούσι» για τον ΑΣΚ 

Ένα από τα πιο σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια έχει μπροστά του ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας, που την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. αντιμετωπίζει στην Αθήνα το Γ.Σ.Αμαρουσίου. Το ματς ανήκει στην 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, το κύριο μέρος της οποίας διεξάγεται το Σάββατο.

Οι «κυανόλευκοι» εκτός από την αγωνιστική απραξία λόγω της μη διεξαγωγής του αγώνα με τη Δάφνη Δαφνίου το περασμένο Σάββατο, έχουν να αντιμετωπίσουν μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες της κατηγορίας και ίσως, τον πιο ιστορικό σύλλογο της εφετινής Α2 Εθνικής.

Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι «κυανόλευκοι» προετοιμάστηκαν για ένα απαιτητικό ματς, με έμφαση στην αμυντική λειτουργία. Το Μαρούσι είναι μια από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες με μέσο όρο 81,3 πόντους ανά αγώνα και ειδικά στην έδρα του, παίζει σε υψηλούς ρυθμούς με μεγάλη επιθετική παραγωγικότητα. Ο ΑΣΚ από την άλλη μεριά, θέλει να ελέγξει τον αγώνα, να περιορίσει τα ατού του αντιπάλου και να βρει τις λύσεις στην επίθεση, αναζητώντας την πρώτη του νίκη στο συγκεκριμένο γήπεδο. Τέσσερις φορές έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Άγιο Θωμά ο ΑΣΚ με αντίπαλο το Μαρούσι, τρεις φορές για το πρωτάθλημα και μια φέτος για το Κύπελλο Ελλάδας, χωρίς να καταφέρει να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα, καθώς γνώρισε ισάριθμες ήττες. Το ίδιο βέβαια ισχύει και αντίστροφα, καθώς το Μαρούσι μετράει 0-4 στην Καρδίτσα, οπότε η αναμέτρηση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον για το αν θα σπάσει αυτή η παράδοση που είναι με την πλευρά των γηπεδούχων.

Ήδη η αποστολή της ομάδας αναχώρησε για την Αθήνα, στην οποία θα ενσωματωθεί και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος αναμένεται να αγωνισθεί μετά από απουσία στους δυο προηγούμενους αγώνες. Ο Δημήτρης Λιόγας δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Διαιτητές της αναμέτρησης, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. στο κλειστό του Αγίου Θωμά, οι Τσώνος (Αττικής), Χριστινάκης (Κρήτης) και Κανελλόπουλος (Αχαϊας & Ηλείας).

Μηδενισμός για τη Δάφνη Δαφνίου, με 20-0 ο αγώνας για τον ΑΣΚ

Το προηγούμενο Σάββατο, η Δάφνη Δαφνίου επέλεξε να μη μεταβεί στην Καρδίτσα για τον αγώνα με τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας, με αποτέλεσμα ο αγώνας να μην πραγματοποιηθεί. Το σωματείο της Αθήνας επικαλέσθηκε τις κακές καιρικές συνθήκες, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως απαγόρευση κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο για αθλητικές αποστολές. Με απόφασή της, η Ε.Ο.Κ. κατακυρώνει τον αγώνα υπέρ του ΑΣΚ με 20-0, ενώ η Δάφνη Δαφνίου υφίσταται εκτός του μηδενισμού, μείον ένα βαθμό από το εφετινό πρωτάθλημα και μείον ένα από το πρωτάθλημα της περιόδου 2022-23, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιστεί. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι «κυανόλευκοι» φτάνουν σε ρεκόρ 18-1 στο πρωτάθλημα και στους 37 βαθμούς, στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Πάγια θέση του Α.Σ.Καρδίτσας, είναι οι αγώνες να διεξάγονται και να κρίνονται στο γήπεδο, ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα ή τη βαθμολογική θέση των αντιπάλων. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν συνέτρεξε κανείς αντικειμενικός λόγος για την απόφαση του αντίπαλου σωματείου, το οποίο και  υπέστη τις κυρώσεις που οι κανονισμοί ορίζουν.




Total
0
Shares
Previous Article
Συνάντηση ΟΕΕ με Βεσυρόπουλο & Πιτσιλή για την κατάργηση ελάχιστου ορίου τζίρου για υπογραφή λογιστών στις δηλώσεις

Συνάντηση ΟΕΕ με Βεσυρόπουλο & Πιτσιλή για την κατάργηση ελάχιστου ορίου τζίρου για υπογραφή λογιστών στις δηλώσεις

Next Article
Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) βραβεύει την Παιδική Δημιουργικότητα

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) βραβεύει την Παιδική Δημιουργικότητα

Related Posts

ergasia koinonia anka
Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της…
junior tennis Larisa
Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2 Μαΐου 2024

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2…