Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο επίκεντρο της «29ης Πολιτιστικής Συνάντησης Παιδιών» το Μουζάκι

UwAAAABJRU5ErkJggg==

Στο επίκεντρο της «29ης Πολιτιστικής Συνάντησης Παιδιών» το Μουζάκι

Τα παιδιά έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες στο Νομό Καρδίτσας χάρη στην 29η Πολιτιστική Συνάντηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με διοργανωτή τον Λαογραφικό Όμιλο «Καραγκούνα», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας – Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, το Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος – Φαναριοφερσάλων και βασικό αρωγό το Δήμο Μουζακίου και το Ν.Π.Δ.Δ. ( Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα).

Το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων δόθηκε το πρωί της Τετάρτης, (11/5/2022), με συνέντευξη τύπου των διοργανωτών στην Π.Ε. Καρδίτσας όπου βέβαια συμμετείχε και ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης επισημαίνοντας: «Από 11 έως και 15 Μαΐου, τα παιδιά τραγουδούν, παίζουν, γνωρίζουν, χορεύουν, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση ένα λαμπερό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον του πολιτισμού, της παράδοσης και του τόπου μας».

Η συνέχεια δόθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Μουζάκι το οποίο γέμισε με παιδικές φωνές από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, χώρες καταγωγής των συνολικά 14 χορευτικών συγκροτημάτων που λαμβάνουν μέρος στη Διεθνή Συνάντηση.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των αποστολών στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, ακολούθησε παρέλαση στις οδούς Γ. Καραϊσκάκη – Α. Βασιλείου και κατάληξη την κεντρική πλατεία της πόλης όπου τα παιδικά συγκροτήματα έδωσαν παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Εγκωμιαστικά σχόλια έγιναν για την ιδιαίτερα επιτυχημένη εμφάνιση μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Δ. Μουζακίου που ερμήνευσαν μουσικά κομμάτια πριν την έναρξη του χορευτικού μέρους.

Να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις ενεργό ρόλο έχει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τυφλοκωφών, Γονέων, Κηδεμόνων Τυφλοκωφών Παιδιών και Φίλων Αυτών «Το Ηλιοτρόπιο».

Κατά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθης πρόσφερε σε κάθε συγκρότημα από μια ανθοδέσμη, ενώ μέλη του Λ.Ο. «Καραγκούνα» μοίρασαν στα παιδιά εδέσματα.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Μετά από δυο χρόνια αναστολής της διοργάνωσης εκδηλώσεων λόγω πανδημίας, τα παιδιά ανέλαβαν να επικυρώσουν την σταδιακή επιστροφή του Νομού Καρδίτσας στην πολιτιστική κανονικότητα. Ο λόγος για την 29η Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών, μία πολύ ξεχωριστή διοργάνωση όπου παιδιά από την Ελλάδα και άλλες χώρες πρωταγωνιστούν με παιγνίδια, ομαδικά δρώμενα και χορευτικές παραστάσεις. Οι αποστολές των παιδιών με τις/τους συνοδούς τους φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας του Δήμου Μουζακίου για όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Να τονίσω ότι στρατηγική επιλογή του Δήμου μας είναι να επενδύει συνεχώς στη συγκεκριμένη δομή καθώς η λειτουργία της προσφέρει πολλές δυνατότητες υλοποίησης διαφόρων αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων υψηλού επιπέδου, οι οποίες στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την κοινή προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου». Και συνέχισε: «Η 29η Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών σκορπά μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στον κόσμο και στη μετά-COVID εποχή που ξεκινάει, αποτελεί μια νέα εκκίνηση στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής. Υποδεχόμαστε με αγάπη τους μικρούς «πρεσβευτές» του πολιτισμού και της παράδοσης και με την ουσιαστική στήριξη που παρέχουμε, τόσο εμείς ως Διοίκηση του Δήμου Μουζακίου, όσο και οι άλλοι συνεργαζόμενοι φορείς στην όμορφη διοργάνωση του «Λ.Ο. Καραγκούνα», καταδεικνύουμε ότι η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας του Νομού είναι προτεραιότητα και μέλημα όλων μας».

Το παρών στις εκδηλώσεις στο Μουζάκι έδωσαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου κ. Μαρία Καραμπέκου, οι αντιδήμαρχοι κ. Αποστολία Αγγελάκη, κ. Γιώργος Φούντας, κ. Ηλίας Τρυφέρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σωκράτης Κωτίνας και κ. Ν. Ζαρνακούπης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μουζακίου κ. Αχιλλέας Καταραχιάς, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. κ. Γιώργος Γέρμανος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, Συλλόγων και πολλοί δημότες.
Total
0
Shares