Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη συνεχίζεται το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας σήμερα Δευτέρα.

Σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 στις 9:30μ.μ στο Ωδείο Ευθυμιάδη

H ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΤΑΛIΔΑ ΠΙΑΝΙΣΤΡΙΑ FERNADA DAMIANO ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΕΥΕΙ

Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 στις 9:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας. Μετά τις εντυπωσιακές σολιστικές συναυλίες και ρεσιτάλ της Ιταλίδας Eloisa Cascio, του Σέρβου Vladimir Milosevic,του αφιερώματος στη Γαλλική Μουσική και της Χορωδίας «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ» και της Ορχήστρας «Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα», που πραγματοποιήθηκαν στο Μουζάκι, το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα στην Καρδίτσα.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ρεσιτάλ πιάνου της εξαιρετικής Ιταλίδας Fernada Damiano την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 στις 21:15 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη, που πραγματικά θα μαγέψει το φιλόμουσο κοινό.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ρεσιτάλ βιολιού της νοτιοκορεάτισας Juhui Choi την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 στις 21:15 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη.

DAMIANO-FERNANDA

Το ίδιο βράδυ στην πλατεία Δικαστηρίων το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη με την εμφάνιση της μπάντας UNDERCOVER BAND σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει Swig, Latin, Funk, Jazz, Soul,Blues.

Ένα σπουδαίο Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό γεγονός, που πραγματοποιείται σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας, παρά τις σημαντικές αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν, το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιείται και μεταφέρεται και στο Μουζάκι.
Ο Πολιτισμός ,η Τέχνη, η Μουσική, το Τραγούδι ήταν πάντα ένας τρόπος διεξόδου για τους Έλληνες τόσο για τις τραγικές προσωπικές τους στιγμές όσο και γενικότερα, σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνικής τους ζωής και ιστορίας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει μακριά από λαϊκισμούς, εμπορικά κυκλώματα και κινήσεις εντυπωσιασμού, να αποτελεί μια σημαντική τομή για την Αισθητική Αγωγή και τον πολιτισμό της Ελλάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας.

Για αρκετές μέρες η Καρδίτσα γίνεται το κέντρο μιας πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, προσφέροντας στους πολίτες εκδηλώσεις πολύ υψηλού επιπέδου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη, αρχίζει με μια πολύ σπουδαία συναυλία.

Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και το Ωδείο Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΗΣ FERNADA DAMIANO

Α’ ΜΕΡΟΣ

F. Liszt Ballata n°2 in si minore

F. Chopin Studio op. 25 n°5

F. Chopin Andante spianato e grande polacca brillante op. 22

Β’ ΜΕΡΟΣ

E.Granados Allegro de concierto op. 46

M. De Falla Fantasia baetica

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας

Kostalas

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ FERNADA DAMIANO

Η Fernada Damiano αποτελεί ένα φάρο στον υπέροχο κόσμο της μουσικής.

Η νεαρή Ιταλίδα στην ηλικία των 17 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο όχι μόνο με άριστα αλλά και με την τιμητική διάκριση Niccolò από το Ωδείο Piccinni di Bari. Έχει παρακολουθήσει master classes που πραγματοποιήθηκαν Pierluigi Camicia, Aldo Ciccolini e Riccardo Risaliti.

Κέρδισε το πρώτο βραβείο και έχει λάβει ειδικές διακρίσεις σε πολλές εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων: Città di San Gemini e Premio Chopin , Pietro Argento a Gioia del Colle, Città di Barletta, Fortini a Bologna, Vietri sul Mare.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες είτε ως σολίστ είτε με τη συνοδεία ορχήστρας: στο Palazzo Valentini στη Ρώμη, στη Φλωρεντία Piazza Madonna della Neve, στο Θέατρο της Marina di Pietrasanta, στο Teatro Remigio Paone της Formia, στη Βίλα Policreti στο Αβιάνο, στη Νάπολη στο δωμάτιο Napolitano, στον Τάραντα και στην αίθουσα των κατόπτρων στο παλάτι Galeota και στην Trani για το Lions Club.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του A.Ciccolini η Fernada Damiano είναι ένα λαμπρό ταλέντο που παρά το νεαρό της ηλικίας της οδεύει σε μια λαμπρή καριέρα.

Η Fernada Damiano μια καλλιτέχνης διεθνούς διαμετρήματος και με μια ιδιαίτερη ευαισθησία δεν θα μπορούσε να λείψει από το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας προσδίδοντάς του μια φρέσκια πνοή ρομαντισμού.

Το πρόγραμμα της νεαρής πιανίστριας θα είναι πλούσιο και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δίνοντας έτσι την χαρά στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν μία ξεχωριστή μουσική βραδιά υψηλών απαιτήσεων.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

HOTEL MOUZAKI PALACE, SNACK BAR Ο ΙΤΑΛΟΣ, HOTEL ARNI DOMOTEL, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΥΡΚΗΣ, HOTEL KIERION, HOTEL THESSALIKON GRAND, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, HOTEL ASTRON, HOTEL AVRA, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΛΙΘΙΝΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, RESTAURANT ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ




Total
0
Shares
Previous Article

Η εορτή του Οσίου Παϊσίου στο Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων Καρδίτσας

Next Article

Διαμαρτυρία των Τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πλαστήρα

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2024
Διαβάστε περισσότερα

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς Κατά…
ergasia koinonia anka
Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της…