Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σωτ. Παπαγεωργίου: Στους «χαμένους» τα Καρδιτσιώτικα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία

Σωτ. Παπαγεωργίου: Στους «χαμένους» τα Καρδιτσιώτικα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία - Εκ νέου κίνδυνος λουκέτου σε υποκαταστήματα Τραπεζών στον πολύπαθο Νομό Καρδίτσας - Σωτήρης Παπαγεωργίου: «Ταφόπλακα» για τον ελεύθερο επαγγελματία το νέο φορολογικό! - Σωτήρης Παπαγεωργίου: Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στη Θεσσαλία - Σωτήρης Παπαγεωργίου: Υψίστης σημασίας ο ερχομός της Ιράτσε Γκαρσία στην Καρδίτσα Πρόγραμμα επισκέψεων του Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας Σωτήρη Παπαγεωργίου για την Παρασκευή 12/5

Σωτ. Παπαγεωργίου: Στους «χαμένους» τα Καρδιτσιώτικα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία

Παρά τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες και τους πανηγυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών για τα εκατομμύρια που θα μοιραστούν στα αθλητικά σωματεία της χώρας, εντούτοις η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική.

Στο δελτίο τύπου του, ο κ. Βρούτσης αναφέρει πως τα τελευταία τρία χρόνια ο ελληνικός αθλητισμός ενισχύεται με 194 εκατ. στη βάση του. Δεν αναφέρει, ωστόσο, ότι κατά την τελευταία τριετία για πρώτη φορά τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία βλέπουν να μειώνονται πάνω από το 50% οι επιχορηγήσεις τους.

Δεν αναφέρει πως η «μερίδα του λέοντος» πηγαίνει (δικαίως) και πάλι προς τον επαγγελματικό αθλητισμό και μάλιστα προσαυξημένη, προσπαθώντας να κρύψει το μεγάλο πρόβλημα που βιώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία της της ηπειρωτικής Ελλάδας τα οποία αδυνατούν στην πλειοψηφία τους να ρυθμίσουν και να διακανονίσουν τα ελλείμματά τους.

Οι μεγάλοι χαμένοι της αναδιανομής των χρημάτων είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία των Νομών της ηπειρωτικής Ελλάδας, μιας και η νησιωτική Ελλάδα (εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού) εξαιρείται από τις μειώσεις που υφίστανται τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Επομένως τα σωματεία της πολύπαθης Θεσσαλίας άρα και του Νομού Καρδίτσας βλέπουν και φέτος την επιχορήγησή τους να μειώνεται φτάνοντας στα 1000 ευρώ, τη στιγμή που πέρυσι λάμβαναν 1700 ευρώ και πρόπερσι 2500 ευρώ.

Οι διοικήσεις των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων καταβάλουν κάθε χρόνο υπεράνθρωπες προσπάθειες, βιώνοντας την αγωνία της ολοκλήρωσης του φακέλου συμμετοχής στα πρωταθλήματα, αφού πλέον η προσπάθεια αυτή είναι μια διαδικασία οικονομικής αφαίμαξης των ομάδων με υπέρογκα γραφειοκρατικά έξοδα.

Η φροντίδα για τον Ελληνικό Αθλητισμό πρέπει να είναι συνεχής έμπρακτη και να επαγρυπνά για την ραχοκοκαλιά του, που δεν είναι άλλη από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πέρα από την μεγάλη ανάγκη για αυξημένες χρηματοδοτήσεις για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την χώρα, τα σωματεία έχουν μεγάλη ανάγκη από μεγαλύτερη απευθείας ενίσχυση τους από τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Ειδικά για τα ερασιτεχνικά σωματεία της Θεσσαλίας και κυρίως της Καρδίτσας, έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να προβλεφθεί και να εφαρμοστεί η εξαίρεση από τις μειώσεις που (κακώς) ισχύουν για την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα μιας και τα περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία στην περιοχή δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στο υλικό και τις υποδομές τους που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel.

Δρ. Παπαγεωργίου Σωτήρης

Διδάκτωρ Ελληνικής Φιλολογίας Παν\ίου Ιωαννίνων

Μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ




Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Αίτημα των περιφερειακών συμβούλων της ΛΑ.ΣΥ. για επίδοση των κειμένων για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και πραγματοποίηση συνεδρίασης του Π.Σ.

Next Article
Όλες οι αλλαγές με τον ν. 5073/23 το κλείδωμα της προσυμπληρωμένης δήλωσης ΦΠΑ στην πλατφόρμα my data και ψηφιακή κάρτα εργασίας

Όλες οι αλλαγές με τον ν. 5073/23 το κλείδωμα της προσυμπληρωμένης δήλωσης ΦΠΑ στην πλατφόρμα my data και ψηφιακή κάρτα εργασίας

Related Posts

aftismos dialeksi astynomiko megaro magnisias 2
Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας για τον αυτισμό» πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας για τον αυτισμό» πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση…