Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σκόνδρα σε Γεωργαντά για ενισχύσεις και αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα

Σκόνδρα σε Γεωργαντά για ενισχύσεις και αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα

Σκόνδρα σε Γεωργαντά για ενισχύσεις και αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα

Εκ νέου συνάντηση εργασίας, είχε η Βουλευτής μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Η συνάντηση αυτή, έγινε μέσα στα πλαίσια της συστηματικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης και της μεγάλης εμπειρίας της κ. Σκόνδρα με τον αγροτικό τομέα. Κάτι που ο Υπουργός το γνωρίζει καλά, αφού πρωτοεκλέχθηκαν Βουλευτές την ίδια περίοδο, συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και τους συνδέει μακροχρόνια φιλία.

Αυτή τη φορά, τα θέματα της συζήτησης, συνοδεύονταν από συγκεκριμένες προτάσεις από μέρους της Βουλευτή, ήταν τα παρακάτω:

– Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε για πολλούς κτηνοτρόφους, που δεν έλαβαν την ενίσχυση για τις ζωοτροφές, παρόλο που πληρούσαν τα κριτήρια.

– Να συμπεριληφθούν στις αυτόχθονες φυλές αιγοπροβάτων, τα καραγκούνικα πρόβατα, που τείνουν προς εξαφάνιση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, του πλέον αρμόδιου φορέα, του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας, ο καθαρόαιμος πληθυσμός τους, στην περιοχή Καρδίτσας-Τρικάλων είναι γύρω στα 5.000 ζώα.

Σκόνδρα σε Γεωργαντά για ενισχύσεις και αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα

Η ενίσχυση των κτηνοτρόφων, που διατηρούν αμιγή κοπάδια με καραγκούνικα πρόβατα θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς η φυλή τους είναι από τις σημαντικότερες και παλιότερες των προβάτων της χώρας.

– Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης της πρώην  Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, προκειμένου να αποπληρωθούν τέως υπάλληλοι, που ακόμα τους οφείλονται δεδουλευμένα.

– Να διευθετηθεί άμεσα το θέμα, που αφορά τους τευτλοκαλλιεργητές, ώστε να προχωρήσουν σε υπογραφή συμβάσεων πώλησης της παραγωγής τους, σε μονάδες παραγωγής βιομάζας. Διότι, με το κλείσιμο του εργοστασίου ζαχάρεως στη Λάρισα, οι παραγωγοί που προτίθενται να καλλιεργήσουν τεύτλα, μπορούν να τα διαθέσουν μόνο σε τέτοιου είδους μονάδες. Επιβάλλεται όμως να ξέρουν εάν και πόσο θα ενισχυθούν οικονομικά, γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί η συνέχιση ή όχι, της συγκεκριμένης καλλιέργειας.

Η κ. Σκόνδρα, τάχθηκε υπέρ της εν λόγω ενίσχυσης, δεδομένου ότι, θεωρεί σημαντικό για τους τευτλοπαραγωγούς, να συνεχίσουν την τευτλοκαλλιέργεια, καθώς έχουν χρόνια εμπειρία επί του αντικειμένου και διαθέτουν πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό.

Η Βουλευτής και ο Υπουργός, αφού συζήτησαν αναλυτικά όλα τα παραπάνω θέματα, συμφώνησαν για ότι είναι σημαντική και επείγουσα η επίλυσή τους. Ο κ. Γεωργαντάς προσωπικά, δεσμεύτηκε να τα εξετάσει άμεσα και να προχωρήσει σε λύσεις.




Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Οδικές Υποδομές» αναγκαία οδικά έργα για τον ορεινό και εγκαταλειμμένο Δήμο Αργιθέας

Next Article
Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Related Posts

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας
Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή Την…