Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σήμερα Σάββατο 29 Μαΐου συνεχίζεται το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στο Ανοιχτό Θέατρο Πεζούλας Λίμνης Πλαστήρα

plaz pezoulas 2

Σήμερα Σάββατο 29 Μαΐου συνεχίζεται το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στο Ανοιχτό Θέατρο Πεζούλας Λίμνης Πλαστήρα

Η ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ 39ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 29 Μαΐου 2021 στις 8 το βράδυ το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στον μαγευτικό χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου Πεζούλας στη Λίμνη Πλαστήρα.

 Ο Νομός Καρδίτσας πρωτοπορεί πανελλαδικά, ξεκινώντας την πολιτιστική και μουσική δράση από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος των συναυλιών.

 Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιείται με την ουσιαστική συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Λίμνης Νικολάου Πλαστήρα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας,  την υποστήριξη  της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και με μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός-πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ που επανεκκινεί την πολιτιστική ζωή της Καρδίτσας με πλήθος διεθνών εκδηλώσεων.

 Το φετινό 39o Διεθνές  Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος, από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως είναι αφιερωμένο στον Αρχιστράτηγο Ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη.

 Ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με διακεκριμένα χορωδιακά σύνολα, a capella και με οργανική συνοδεία, με σολίστ Έλληνες και ξένους και μουσικά Σύνολα επιφυλάσσει το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στους φίλους του στην Καρδίτσα, στο Φανάρι, στη Λίμνη Πλαστήρα και το Μουζάκι από 28 έως 30 Μαΐου 2021.

 Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, ώστε να γίνονται Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα της περιοχής της, απολαμβάνοντας έτσι το χορωδιακό τραγούδι, την κλασική μουσική, την έντεχνη και σύγχρονη μουσική.

xilies fones

 Έτσι, με την παρουσία του φιλόμουσου κοινού, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας λόγω του Covid-19, θα εμφανιστεί η καταπληκτική Μικτή Χορωδία του Αγίου Γεωργίου από  το Βελιγράδι, υπό  τη  διεύθυνση  της  διακεκριμένης  Μαέστρου Emilija Milin, ερμηνεύοντας ένα πρόγραμμα παραδοσιακής σέρβικης, ορθόδοξης σλαβικής αλλά και κλασικής πολυφωνικής μουσικής, το Μουσικό Σχήμα «Χίλιες Φωνές» από τη Θεσσαλονίκη με τη Νατάσα Καραγιάννη και τον Γιάννη Παπαευαγγέλου, με ένα πρόγραμμα έντεχνης ελληνικής μουσικής, το Μουσικό Σχήμα “Duo Dis” από το Βελιγράδι, με τον Svetozar Vujic Borski στο κοντραμπάσο και την Darinka Todorov στο πιάνο.

Duo Dis

 Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής, όπως o Γιώργος Κουμεντάκης, συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Νις, διακεκριμένη μαέστρος Susana Kostic ο διακεκριμένος συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, τ. καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων και τ. Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο διεθνούς φήμης Ιταλός μαέστρος και καθηγητής  Leonardo Quadrini, ο συνθέτης και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων μουσουργών, καθηγητής στην έδρα της σύνθεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ιωσήφ Παπαδάτος, ο συνθέτης Ιωσήφ Βάλετ, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης, ο συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, η καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας των Τιράνων  Silvia Skenderi, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου και άλλοι.

Choir Saint George Belgrade Serbia

 Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον Καρδιτσιώτη Αρχιστράτηγο και Ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη (1780-1827), στον κορυφαίο ποιητή Δάντη Αλιγκέρι (1265-1321) για τα 700 χρόνια από τον θάνατό του, στους κορυφαίους συνθέτες  Josquin  Desprez (1440–1521) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Michael Praetorius  (1571–1621) και Jan P. Sweelinck (1562–1621)  για τα 400 χρόνια από το θάνατό τους και Camille Saint-Saëns (1835–1921) για τα 100 χρόνια από το θάνατο του.

 Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 39 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

 Σήμερα Σάββατο, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, Σάββατο 29 Μαΐου στις 8:00 το βράδυ, οι εκδηλώσεις του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα μεταφερθούν στο Ανοιχτό Θέατρο της Πεζούλας Καρδίτσας και περιλαμβάνουν:

  1. Τη σερβική Μικτή Χορωδία του «Αγίου Γεωργίου» από το Βελιγράδι, υπό τη διεύθυνση της διακεκριμένης Μαέστρου Emilija Milin.
  2. Το Μουσικό Σχήμα «Χίλιες Φωνές» από τη Θεσσαλονίκη με τη Νατάσα Καραγιάννη και τον Γιάννη Παπαευαγγέλου που θα ερμηνεύσουν έντεχνη ελληνική μουσική
  3. Το Duo Dis από το Βελιγράδι που αποτελείται από τον Svetozar Vujic Borski (κοντραμπάσο) και την Darinka Todorov στο πιάνο.

 Την Κυριακή 30 Μαΐου  2021 το πρόγραμμα μεταφέρεται στον ανοιχτό χώρο της πισίνας του Μουζάκι Palace Hotel.
Total
0
Shares