Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Μάγεψε το κοινό η έναρξη στο κάστρο του Φαναρίου 

12

Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Μάγεψε το κοινό η έναρξη στο κάστρο του Φαναρίου 

 Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η έναρξη του 39ου Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντικό κάστρο του Φαναρίου.

 Η συναυλία, η οποία περιελάμβανε τη σερβική μικτή χορωδία του «Αγίου Γεωργίου» από το Βελιγράδι, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Emilija Milin, τη βυζαντινή χορωδία Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Καλαμπάκα και τη βυζαντινή χορωδία του ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη, μάγεψε το κοινό, πάντα σε συνδυασμό με το κάστρο, που αποτελεί ομολογουμένως το «στολίδι» του Δήμου Μουζακίου.

 Την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Αρχιστράτηγο της Ελληνικής Επανάστασης, Γεώργιο Καραϊσκάκη, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ο οποίος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, κήρυξε την έναρξη του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, οι βουλευτές Νέας Δημκρατίας Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, η Πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Μουζακίου Μαρία Καραμπέκου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Σωκράτης Κωτίνας, ο Πρόεδρος Πολιτιστικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι του κλήρου.

 Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, είναι πλέον γεγονός. Στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, στο μοναδικό αυτό ιστορικό μνημείο του νομού, λαμβάνει χώρα ένας κορυφαίος χορωδιακός θεσμός, που προσφέρει στον Πολιτισμό, στην Τέχνη, στη Μουσική και ιδιαίτερα στη Χορωδιακή Λυρική για πολλές δεκαετίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 Είναι πραγματικά μια σπουδαία μέρα, όχι γιατί συνδυάζεται ουσιαστικά με την έναρξη των συναυλιών, μετά την επιστροφή στην κανονικότητα από την πανδημία του κορωνοϊού, που για μεγάλο διάστημα ήμασταν αναγκασμένοι να ζήσουμε διαφορετικά, αλλά γιατί καταφέρνουμε ως τοπική κοινωνία, να υποστηρίζουμε με δύναμη και ένταση πολιτιστικά γεγονότα που κρατάνε τον τόπο μας, την Καρδίτσα, στην πρώτη γραμμή.

 Το Φεστιβάλ εντάσσεται στις εκδηλώσεις που όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταφέρει να κατατάξουν τον τόπο μας, σε μια από τις πλέον υψηλές θέσεις, σε ότι αφορά την πολιτιστική δραστηριότητα. Φέτος, το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον Αρχιστράτηγο Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Γεώργιο Καραϊσκάκη που αγωνίστηκε για την ελευθερία μας.  Και τώρα, που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, είναι η στιγμή που πρέπει να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ενότητας προς πάσα κατεύθυνση.

 Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο και είμαστε στην έξοδο. Γι΄ αυτό πρέπει όλοι μας, να κρατήσουμε την ενότητα, ως ένα βασικό στοιχείο της κοινωνίας και του έθνους μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις οποιοδήποτε δυσκολίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στέλνοντας το σταθερό μήνυμα που εξέπεμψε η επανάσταση του 1821.

 Ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιστέκεται, ότι η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται μπροστά σε κάθε εξέλιξη και μπορεί να αποδεικνύει με το δικό της τρόπο, τη δύναμη του έθνους. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».

tsiaras kastro efthymiadis 1

Ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, στο χαιρετισμό του τόνισε:

«Το χορωδιακό τραγούδι αποτελεί ένα από τα ζωντανά κύτταρα του πολιτισμού μας και υπηρετεί αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικές μορφές της μουσικής τέχνης. Ο Δήμος Μουζακίου, για άλλη μια χρονιά αγκαλιάζει και στηρίζει την εξαίρετη εκδήλωση που παράγει και προάγει πολιτισμό.

Το 39ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας,  που κάνει την επίσημη έναρξή του από το κάστρο του Φαναρίου, το στολίδι του Δήμου μας,  φέτος είναι αφιερωμένο και στον Αρχιστράτηγο και Ήρωα της ελληνικής επανάστασης του 1821, Γεώργιο Καραϊσκάκη, γεγονός που τιμά τον τόπο μας και ιδιαίτερα την γενέτειρά του το Μαυρομμάτι.

Στο πρόγραμμά του, το εν λόγω Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνει και το Μουζάκι,  πάντα με σκοπό να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει έργα σπουδαίων συνθετών μέσα από την ιδιαίτερη χορωδιακή τέχνη. Εκτός από την καλλιτεχνική του διάσταση θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον τόπο μας ανοίγοντας δρόμους επικοινωνίας και χτίζοντας γέφυρες φιλίας.

Με χαρά καλωσορίζω τους συμμετέχοντες στο 39ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, τον Αλέξη Κωστάλα, που μας τιμά με την παρουσία του και εκφράζω τα συγχαρητήρια μου σε όσους εργάστηκαν για την οργάνωση του. Ο Δήμος Μουζακίου αναλαμβάνει τη δέσμευση να προσφέρει κάθε δυνατή στήριξη και βοήθεια».

stathis kastro efthymiadis 2

kastro efthymiadis sinavlia 3 stathis kastro efthymiadis 2 kastro efthymiadis sinavlia 212 11 10 1 9 1 8 1 7 2 6 2 5 1 4 1 3 2 2 2 1 2




Total
0
Shares
Previous Article
plaz pezoulas 2

Σήμερα Σάββατο 29 Μαΐου συνεχίζεται το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στο Ανοιχτό Θέατρο Πεζούλας Λίμνης Πλαστήρα

Next Article
katharismos potamon Karditsa

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 4,3 εκατ. ευρώ σε Πάμισο και Ενιπέα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…
dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…