Παρέμβαση της Ασ. Σκόνδρα στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα για τον ΔΕΔΔΗΕ

<

Παρέμβαση της Ασ. Σκόνδρα στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα για τον ΔΕΔΔΗΕ

Παρέμβαση, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, έκανε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με αφορμή τα προβλήματα λειτουργίας στον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος αριθμός έργων στην Καρδίτσα, που για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε εκκρεμότητα υλοποίησης. Ιδιαίτερη ανησυχία παρατηρείται στους αγρότες του Νομού, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της αρδευτικής περιόδου, και εκκρεμεί η αποκατάσταση βλαβών του δικτύου που επηρεάζουν την άρδευση των καλλιεργειών τους.

Η κ. Σκόνδρα, στην ερώτηση της, αναφέρει:

«κ. Υπουργέ, πληθαίνουν τα παράπονα από πολίτες, ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν πλέον, σε λογικούς χρόνους, για διάφορα θέματα από τον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ. Παρουσιάζονται σοβαρά ζητήματα δυσλειτουργίας πανελλαδικά και φυσικά και στην Καρδίτσα, τα οποία τα θέτω εις γνώση σας. Τα σημαντικότερα εξ αυτών είναι:

1) η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού (τεχνίτες – ηλεκτρολόγοι – εναερίτες), λόγω πολλών αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων.

2) η έλλειψη βασικών υλικών (στύλοι, μετασχηματιστές, μετρητές), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν βλάβες και να ολοκληρωθούν οι ηλεκτροδοτήσεις νέων πελατών.

3) Προβλήματα στην απόδοση των εργολαβιών (μελέτες έργων και κατασκευές έργων), αφού η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, καθυστερεί την υλοποίηση των έργων όλων των κατηγοριών (νέα δίκτυα, συντηρήσεις κλπ.).  

Ειδικότερα στον νομό Καρδίτσας υπάρχουν σε εκκρεμότητα περίπου τα παρακάτω έργα ανά κατηγορία :

1) Κατασκευή έργων ηλεκτροδότησης φωτοβολταϊκών πάρκων (100 έργα προς κατασκευή περίπου- υπάρχουν αιτήσεις σε εκκρεμότητα από το φθινόπωρο του 2020).

2) Κατασκευή έργων ηλεκτροδότησης αρδευτικών έργων και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (70 έργα προς κατασκευή περίπου).

3) Κατασκευή έργων ηλεκτροδότησης ΦΟΠ – 40 έργα προς κατασκευή περίπου (δημοτικές αιτήσεις ηλεκτροφωτισμού αγροτικών, κοινοτικών και δημοτικών οδών, πλατειών, κόμβων κλπ.).

4) Κατασκευή έργων ηλεκτροδότησης νέων οικιών, καταστημάτων, οικοδομών, με ιδιωτικές αιτήσεις και πληρωμές – 40 έργα προς κατασκευή περίπου.

5) Αντικατάσταση – συντήρηση (σάπιων) στύλων, σε υπάρχον δίκτυο, (600 στύλοι περίπου).

6) Αποκατάσταση βλαβών στις αρδευτικές παροχές, που αυτή την εποχή κάθε χρόνο είναι ζωτικής σημασίας η άρδευση για τις καλλιέργειες. 

Κύριε Υπουργέ, οι αγρότες είναι πολύ ανήσυχοι για την άρδευση των καλλιεργειών τους και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή της αρδευτικής περιόδου. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ερωτάστε:

  • Θα προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ σε προσλήψεις, από τον πίνακα επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 7Κ/2018 για τον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, τα αποτελέσματα της οποίας εκδόθηκαν 15/07/2020, ώστε να αναπληρωθούν τα κενά προσωπικού;
  • Θα προχωρήσουν άμεσα οι παραγγελίες υλικών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για την ολοκλήρωση των έργων, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα;
  • Πώς διασφαλίζεται μελλοντικά η απρόσκοπτη λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, ώστε να καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις και ανάγκες του;»

Total
0
Shares
Previous Article
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σουβλάκι κοτόπουλο: Εντοπίστηκε σαλμονέλα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σουβλάκι κοτόπουλο: Εντοπίστηκε σαλμονέλα

Next Article

Στο Παγκράτι δοκιμάζεται ο ΑΣΚαρδίτσας την Τετάρτη - Ζωντανά o αγώνας από το κανάλι του ΑΣΚ


Total
0
Share