Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρασκευή Ντούρβα: Έκτακτη σύγκλιση δια ζώσης του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου για το επικείμενο «λουκέτο» στο τοπικό Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς 

ntourva paraskevi
Παρασκευή Ντούρβα

~ Έκτακτη σύγκλιση δια ζώσης του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου για το επικείμενο «λουκέτο» στο τοπικό Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς 

~ Πρόταση για άμεση μεταφορά διαθεσίμων του Δήμου για στήριξη του καταστήματος

~ Υλοποίηση κυβερνητικής απόφασης “ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ”

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» σε διάφορα Υποκαταστήματά της ανά την Ελλάδα, στα οποία δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται και το κατάστημα Μουζακίου.

Πρόκειται για πολύ δυσάρεστη εξέλιξη που θίγει άμεσα το Δήμο μας, πρωτίστως βέβαια τους δημότες οι οποίοι χάνουν τη δυνατότητα συναλλαγών με τη μοναδική συστημική τράπεζα που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή μας.

Το ζήτημα που δημιουργείται είναι μείζον, αν αναλογιστούμε ότι από το Υποκατάστημα της Πειραιώς εξυπηρετούνται οι κάτοικοι 27 χωριών και οικισμών, όλα τα χωριά του Δήμου Αργιθέας ,πολλά χωριά του Δήμου Πύλης  Τρικάλων αλλά και αρκετές επιχειρήσεις του Δήμου Μουζακίου.

Σύντομα όλοι αυτοί οι άνθρωποι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, επιχειρηματίες κ.α., θα υποχρεωθούν να μεταβαίνουν στην Καρδίτσα η και στα Τρίκαλα, για να τακτοποιούν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους με ότι αυτό συνεπάγεται σε απώλεια πολύτιμου χρόνου από τον προσωπικό και επαγγελματικό βίο, σε βιολογική και ψυχολογική καταπόνηση.

Ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι συνδημότες μας που διαμένουν στα ορεινά, στο εξής θα αισθάνονται σχεδόν εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους, αφού γι’ αυτούς οι συνεχείς μετακινήσεις θα είναι ατέλειωτος «Γολγοθάς».

Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει την  απόφασή της , ΄΄ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ΄΄  ,όπως   δημοσιοποιήθηκε από τον  αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών  Στ. Πέτσα σε δηλώσεις του στις 4/6/2021 σε αντίστοιχη περίπτωση στη Νεμέα Κορίνθου.

https://korinthostv.gr/2021/06/04/%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%82%cf%80%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%84%cf%81%ce %ac%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf% 86%ce%b5%cf%8d%ce%b3/

Καλούμε την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του σώματος, δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη  προκειμένου οι δημοτικές παρατάξεις να συζητήσουμε εκτενώς το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται στις τοπικές κοινωνίες. Εκτός από την  έκδοση  κοινού ψηφίσματος διαμαρτυρίας ενάντια στην παύση λειτουργίας του τοπικού Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς  , ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ  την μεταφορά διαθεσίμων  και των συναλλαγών με τους περίπου 200 προμηθευτές του Δήμου στην τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να στηρίξουμε τη λειτουργία του καταστήματος Μουζακίου .

Παράλληλα  απαιτούμε από το Δήμαρχο να μας ενημερώσει λεπτομερώς:

Α) Εάν γνώριζε και πόσο καιρό πριν, τη λήψη απόφασης εκ μέρους της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το Υποκατάστημά της στο Μουζάκι, καθώς δεν θεωρούμε τυχαία την προ καιρού μεταφορά όλων των διαθεσίμων του Δήμου  περίπου 3.800.000 ευρώ  από την Τράπεζα  Πειραιώς σε άλλη Τράπεζα που διατηρεί Υποκατάστημα στην πόλη.

Β) Ποιές ενέργειες έχει κάνει προς την κυβέρνηση και προς την Τραπεζική διοίκηση, (εκτός της γνωστής Επιστολής που βέβαια δεν επαρκεί με γνώμονα τη σοβαρότητα του θέματος), για συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος Μουζακίου της Τράπεζας Πειραιώς, με δεδομένες τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ο Δήμος μας από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», οι οποίες δημιούργησαν πολλές οικονομικές εκκρεμότητες και υποχρεώσεις στους δημότες που μπορούν να τακτοποιούνται μόνο μέσω συστημικών Τραπεζών.

Τέλος προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου την από κοινού με τοπικούς φορείς και δημότες διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας – με λήψη όλων των προβλεπόμενων προστατευτικών μέτρων λόγω πανδημίας -, έξω από το Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς  της ερχόμενη  Πέμπτη και κάθε Πέμπτη ,έως ότου εισακουστούμε.

Παρασκευή Ντούρβα

Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Δήμου  Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article
Tokyo2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς κόσμο η Λαμπαδηδρομία στο Τόκιο

Next Article
messi1

Μέσι: Ο Αργεντινός δεν θα είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά μετά από 7478 ημέρες

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…