Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς κόσμο η Λαμπαδηδρομία στο Τόκιο

Tokyo2020

Η απόφαση της επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένα σημαντικό μέρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, εν΄ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (23/7-8/8) δεν θα διεξαχθεί σε δημόσιους δρόμους της ιαπωνικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονωϊού στην Ιαπωνία.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, που αρχίζει στο Τόκιο στις 9 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί κυρίως σε τελετές «κεκλεισμένων των θυρών» κατά τις πρώτες οκτώ ημέρες «επίσκεψης» της Ολυμπιακής Φλόγας στην πρωτεύουσα, όπως δήλωσε ο Κοϊτσι Οσακάμπε, εκπρόσωπος της πόλης του Τόκιο.

«Θα διοργανώνουμε σε καθημερινή βάση μια τελετή, στον τόπο, όπου τελειώνει η προγραμματισμένη Λαμπαδηδρομία της ημέρας», επεσήμανε ο Οσακάμπε.

Οι αλλαγές αφορούν κυρίως στα τμήματα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, που βρίσκονται έξω από τις 23 κεντρικές περιοχές του Τόκιο. Μια απόφαση για το τι θα συμβεί στις κεντρικές και πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, θα ληφθεί αργότερα, τόνισε ο Ιάπωνας αξιωματούχος.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, θα εισέλθει στο νέο Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο στις 23 Ιουλίου αφού περάσει από τις 47 περιφέρειες της Ιαπωνίας.

Ήδη, σε αρκετές περιοχές της «χώρας του ανατέλλοντος Ηλίου», οι τοπικές Αρχές έχουν απαγορεύσει την Λαμπαδηδρομία σε δημόσιους δρόμους τους τελευταίους μήνες.

onsports.grTotal
2
Shares