Ολοκληρώνει την αντικατάσταση αγωγών στο σύνολο του δικτύου ύδρευσης της Σκιάθου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

UwAAAABJRU5ErkJggg==

Ολοκληρώνει την αντικατάσταση αγωγών στο σύνολο του δικτύου ύδρευσης της Σκιάθου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρώνεται η αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης, στο σύνολο του δικτύου στη Σκιάθο, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 970.000 ευρώ που περιλαμβάνει αντικαταστάσεις παλαιών αγωγών στο κέντρο της πόλης, στον περιφερειακό δρόμο προς Μεγάλη Αμμο με επέκταση προς Βασιλιά για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ύδρευσης στο νησί. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» με δικαιούχο  την ΔΕΥΑ Σκιάθου.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και τη ΔΕΥΑ Σκιάθου ξεκινάμε ένα έργο ουσίας που εξασφαλίζει ποιοτικό και επαρκές πόσιμο νερό στη Σκιάθο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσλαίας Κώστας Αγοραστός. «Προχωράμε στην αντικατάσταση αγωγών σε συνολικό μήκος 7 χλμ. που έρχονται να συμπληρώσουν τα 13 χλμ αγωγών που έχουμε ήδη αντικαταστάσει, με έργο συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα εκσυγχρονίζονται οι γεωτρήσεις με την εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού ώστε να ελέγχεται η σωστή ροή του νερού» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Για την κάλυψη των αναγκών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Σκιάθου, μετά την ολοκλήρωση του αρχικού έργου Ύδρευσης Σκιάθου, απαιτούνται κάποια συμπληρωματικά έργα που αποσκοπούν:

-Στην ενίσχυση της υδροδότησης της πόλης της Σκιάθου, από δύο νέες υδρευτικές γεωτρήσεις Γ1 και Γ2 στην περιοχή Βασιλιά, με την εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος κατάλληλης δυναμικότητας, καθώς και αγωγού μεταφοράς συνολικού μήκους 1.335μ. διατομής Φ125-140-16Atm προς το φρέαρ Φτελιάς εντός νέας δεξαμενής νερού χωρητικότητας 50μ3. Επιπλέον, περιλαμβάνει την εγκατάσταση αντλιοστασίου και κατάλληλων δικλείδων για την περιοδική ανύψωση του νερού της τοπικής δεξαμενής μέσω του υφιστάμενου δίδυμου αγωγού προς την κεντρική δεξαμενή της πόλης.

-Στην αντικατάσταση των παλαιών παροχών ή/και στην εγκατάσταση νέων με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό του δικτύου. Το δίκτυο θα είναι πλέον εξοπλισμένο με τα αναγκαία υδραυλικά εξαρτήματα (δικλείδες, κρουνοί, αερεξαγωγοί, εκκενωτές) ώστε να έχει τη δυνατότητα να περιορίζει τη διακοπή της τροφοδοσίας, λόγω ενδεχόμενης βλάβης, σε μικρό μόνο τμήμα του δικτύου. Το συνολικό μήκος των νέων αγωγών ανέρχεται σε 7.969 m εκ των οποίων 1.722 m είναι η επέκταση προς Βασιλιά και τα 4.912 m είναι λοιποί πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αγωγοί του δικτύου διατομής Φ63-Φ160.

-Προβλέπεται η εγκατάσταση συστήματος τηλελέγχου-τηλεχειρισμού της λειτουργίας των γεωτρήσεων και του αντλιοστασίου με ενσύρματη μεταξύ τους επικοινωνία και ένταξη στο υπάρχον ασύρματο δίκτυο τηλελέγχου.
Total
0
Shares