Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι εργασίες στην κοίτη Παμίσου, δύο μήνες μετά το πέρασμα του Ιανού.

pamisos ergasies perifereia

Τι δήλωσαν στο Mouzakinews.gr ο εργολάβος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Προϊστάμενος Δασοτεχνικών του Δασαρχείου Μουζακίου 

 Δύο μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα της 18ης  Σεπτεμβρίου που έπληξε το Δήμο Μουζακίου και οδήγησε στην καταστροφή δεκάδων υποδομών, το Mouzakinews.gr κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοίτη του ποταμού Παμίσου, τις εργασίες που γίνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις ενέργειες του Δασαρχείου Μουζακίου, για τη διευθέτηση της κοίτης. Όσον αφορά στην αρμοδιότητα της κοίτης Παμίσου, είναι της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την παλιά γέφυρα και προς τα κάτω και αρμοδιότητα του Δασαρχείου Μουζακίου από την παλιά γέφυρα και πάνω.

 Για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην κοίτη που ποταμού Παμίσου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο αρμόδιος εργολάβος κ. Λάζαρος Αρκούδας, δήλωσε στο Mouzakinews.gr: «Οι εργασίες είναι περίπου στο 50% αυτή τη στιγμή. Φτιάχνουμε το ανάχωμα πάνω στη ΔΕΗ, θέλουμε περίπου 10 ημέρες για να το κλείσουμε και να το φτάσουμε μέχρι πάνω. Δένουμε σήτες για να φτιάξουμε τα ζαρζανέτια ανάμεσα στις δύο γέφυρες, έχουμε βάλει κάποιο θεμέλιο και συνεχίζουμε. Οι εργασίες αναμένονται να ολοκληρωθούν σε ενάμιση μήνα».

 Από την πλευρά του Δασαρχείου Μουζακίου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Δασοτεχνικών Έργων Αποστόλης Γκόζκος, τόνισε: «Έγινε από την παλιά γέφυρα και πάνω, μια προσωρινή διευθέτηση (αυλάκι) γύρω στα 500 μέτρα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια περιμένουμε κάποια μηχανήματα. Επιπλέον κάναμε τροποποίηση του προγράμματος έργων και εργασιών 2021, για να αποκαταστήσουμε τα ζαρζανέτ από την παλιά γέφυρα μέχρι την γέφυρα Αργύρι, ένα τμήμα στον Οξυώτη (από την Τρυγώνα μέχρι την γέφυρα Βαένια) και στον Κερασιώτη (μέχρι την γέφυρα Κρυοπηγής). Σε ότι αφορά στην Περιφέρεια, συντάξαμε δελτίο τεχνικών έργων για αποκατάσταση φυσικών καταστροφών, με τα έργα που προανέφερα, ούτος ώστε να λάβουμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.  Το κόστος των έργων που προγραμματίζουμε είναι 5.576.500 ευρώ».

Τέλος, οι εργασίες που είναι σε φάση υλοποίησης από το Δασαρχείο Μουζακίου, είναι οι ακόλουθες:

  • Αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία των πρανών της κεντρικής κοίτης ποταμού Παμίσου. Αντικατάσταση υφιστάμενων συρματοκιβωτιών σε τμήμα του ποταμού Παμίσου στη θέση «ΚΕΠΣ Μουζακίου» 120 m.
  • Συντήρηση – Αποκατάσταση φθορών σε τμήμα των υφισταμένων πρανών του ποταμού Παμίσου, προϋπολογισμού 280m.
  • Αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία των πρανών της κεντρικής κοίτης του ποταμού Παμίσου – Αποκατάσταση κατεστραμμένων συρματοκιβωτίων σε τμήμα του ποταμού Παμίσου στην θέση «Ανάβρα» 200m.




Total
0
Shares
Previous Article
agorastos perifereia thessalias

Δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για τον Αχελώο

Next Article
kotsos Vouli5

Παρέμβαση Γ. Κωτσού στον Υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρη για μη μείωση μισθών 20% στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Related Posts

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2024
Διαβάστε περισσότερα

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς Κατά…
ergasia koinonia anka
Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της…