Νέο κινέζικο ηλεκτρικό GAC Aion LX με αυτονομία 1.000 χλμ.

ilektriko suv aftonomia

Νέο κινέζικο ηλεκτρικό GAC Aion LX με αυτονομία 1.000 χλμ.

Τέλος στο άγχος της αυτονομίας βάζουν οι κινέζοι της GAC Motor, αφού ετοιμάζονται να λανσάρουν μια νέα έκδοση του ηλεκτρικού τους SUV Aion με 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Ήδη η εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες αυτοκινήτων στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι τελικές δοκιμές της νέας έκδοσης του Aion σε extreme συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας, στη Sanya της επαρχίας Hainan της Κίνας.

Εκεί και με μέση θερμοκρασία 36 βαθμών κελσίου και 90% υγρασία, το GAC Aion LX κατάφερε να διανύσει 904 χιλιόμετρα με το air condition συνεχώς ενεργοποιημένο, κάτι που σημαίνει ότι σε «κανονικές» συνθήκες η αυτονομία των 1.000 χιλιομέτρων είναι εφικτή.

Το νέο κινέζικο ηλεκτρικό είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί μια νέου τύπου μπαταρία της GAC χωρητικότητας 150 kW, η οποία είναι 20% μικρότερη σε όγκο και 14% πιο ελαφριά συγκριτικά με αυτή που χρησιμοποιείται σήμερα στην έκδοση με την αυτονομία των 650 χλμ. του Aion στην Κίνα.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή στην Κίνα και εκτός της έκδοσης των 650 χλμ., το Aion στη βασική του επιλογή με τον ένα ηλεκτροκινητήρα των 184 ίππων, έχει μέση αυτονομία κατά το Κινέζικο κύκλο μέτρησης (o παλιός NEDC), 503 χλμ. Η έκδοση των 650 χλμ. φέρει μπαταρία 93 kWh και ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων.

Η GAC ανακοινώνει ότι το νέο της ηλεκτρικό με τα 1.000 χλμ. αυτονομίας θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Κίνα στα τέλη του έτους. Με τον τρόπο αυτό το Aion θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα το καταφέρει, ξεπερνώντας το σεντάν eT7 της επίσης κινέζικης Nio, το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του το πρώτο τρίμηνο του 2022 με αυτονομία και αυτό 1.000 χλμ.

Πηγή: carandmotor.gr

ilektriko suv aftonomia 1
Total
62
Shares