Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέες δωρεές στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» Καρδίτσας

Αγορά εξοπλισμού από το Μουσείο Πόλης Καρδίτσας με χορηγία του Ιδρύματος QUALCO - Νέα δωρεά στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» - Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου»

Νέες δωρεές στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» Καρδίτσας

Την Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021, οι Νίκος και Δημήτρης Χριστοφίλης, εγγονοί του σημαντικού φωτογράφου της Καρδίτσας Νικολάου Τσιούτσου (1889-1975), με την ευγενική συγκατάθεση των Θεοχάρη και Νικολάου, γιών του αξέχαστου, επίσης φωτογράφου, Δημητρίου Ν. Τσιούτσου (1923-2010), δώρισαν στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» του ΔΟΠΑΚ δείγματα από την υπό κατεδάφιση οικία Τσιούτσου, στην περιοχή του παλιού στρατοπέδου, πίσω από το υπό ανέγερση διοικητήριο, στην Καρδίτσα.

Η δωρεά τους περιλάμβανε επίσης οικιακό εξοπλισμό, σκεύη και μικροέπιπλα από την εποχή του μεσοπολέμου και τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η οικία Τσιούτσου είναι το 18ο κατεδαφιστέο κτίσμα του Δήμου Καρδίτσας, του οποίου οι ιδιοκτήτες επικοινώνησαν με το μουσείο, προκειμένου να διασώσει δείγματα της αρχιτεκτονικής τους. Τα κτίσματα αυτά αξιολογήθηκαν από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, το οποίο υπέδειξε στους ιδιοκτήτες του ποια στοιχεία θα άξιζε να διασωθούν σε συνεννόηση και συνεργασία με το Μουσείο Πόλης και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας.

Θυμίζουμε ότι το μουσείο δέχεται δωρεές ή σχετικές πληροφορίες καθημερινά, 8.00-15.00 μ.μ. (τηλέφωνο 2441025301, οδός Λ. Σακελλαρίου 35, απέναντι από το Παυσίλυπο).




Total
0
Shares
Previous Article
zografiki politistikos syllogos neoxoriou

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου

Next Article
Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 30/08/2021 έως 05/09/2021

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike