Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας σε εστίαση, γήπεδα και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων από 03/01/2022

μέτρα

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας για εστίαση, γήπεδα και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων από 03/01/2022

Περαιτέρω μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας μετά την Πρωτοχρονιά, σε μία προσπάθεια να μπει «φρένο» στη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός ο λόγος που τα μέτρα θα ισχύσουν μετά τις γιορτές και όχι πριν είναι για να μην οδηγήσει τους πολίτες να εορτάσουν στα σπίτια γεγονός που θα οδηγούσε στην εκτόξευση των κρουσμάτων.

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», είπε ο υπουργός Υγείας. χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες να έχουν επαφή με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Να είμαστε προσεκτικοί όλο αυτό το διάστημα να τηρούμε τα μέτρα και να διασκεδάσουμε αλλά την επόμενη ημέρα να έχουμε κάνει έναν έλεγχο ειδικά αν έρθουμε σε επαφή με άνω των 60 ετών.
Από 03.01.2022 έως τις 16/01 ισχύουν τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση.

Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης στα ανοικτά και κλειστά γήπεδα της χώρας θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο 10% της χωρητικότητας τους με ταυτόχρονο ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές. Ο περιορισμός για την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες θα ισχύει από τις 3 μέχρι (τουλάχιστον) και τις 16 Ιανουαρίου 2022.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

πηγή
Total
0
Shares