Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα ειρήνης, φιλίας και μνήμης, ενάντια στον ναζισμό έστειλε στον Δήμο Τρικκαίων ο Γερμανός βουλευτής του SPD

Μήνυμα ειρήνης, φιλίας και μνήμης, ενάντια στον ναζισμό έστειλε στον Δήμο Τρικκαίων ο Γερμανός βουλευτής του SPD από την περιοχή της αδελφοποιημένης πόλης Castrop-Rauxel κ. Frank Schwabe.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη της αντιπροσωπείας από τη γερμανική πόλη στα Τρίκαλα, ο κ. Σβάμπε κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης, μπροστά στιςε εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, μαζί με τον εκλεγμένο Δήμαρχο κ. Rajko Kravanja (Ράικο Κράβανια).

STEFANI IROO1

Σε δηλώσεις του ο κ. Σβάμπε, ενημερώνοντας τους συμπολίτες τους και αναφερόμενος στην κατάθεση στεφάνου, τόνισε: «Οι γερμανικές δυνάμεις διέπραξαν απαίσιες θηριωδίες στην περιοχή των Τρικάλων. Εβραίοι απελάθηκαν: πολλοί εξ αυτών σκοτώθηκαν. Πολίτες δολοφονήθηκαν βάναυσα. Πολύς κόσμος πέθανε στη διάρκεια της Μεγάλης Πείνας. Η μνήμη αυτού του θλιβερού κεφαλαίου, είναι τμήμα της κοινής μας ιστορία. Θέλαμε να το πράξουμε και γι αυτό θέλαμε να τιμήσουμε τα θύματα».

Η πράξη αυτή αποτελεί δείγμα της αδελφοσύνης που αρχίζει να χτίζεται ανάμεσα στους δύο αδελφοποιημένους Δήμους. Αποκτά, επίσης, ιδιαίτερη σημασία, καθώς η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο της ελληνικής μάχης ενάντια στον ναζισμό.




Total
0
Shares
Previous Article

Το Γενικό Λύκειο Σοφάδων τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Next Article

Συνάντηση Συντονιστικού του Δικτύου για την προστασία των Αγράφων

Related Posts