Λιτάνευση Τιμίας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ στο Φανάρι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ πανηγύρεως εις τιμήν του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου στο Φανάρι, τόπο μαρτυρίου του Αγίου

  Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η τοπική μας Εκκλησία τιμά τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι (τόπος μαρτυρίου του Αγίου). Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕΤΙΝΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 25 Σεπτεμβρίου 2021

6:30΄μ.μ. Επίσημος υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου και λιτανευτική εισόδευσις αυτής στον Ιερό Ναό, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ.

Ακολούθως, θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Σεπτεμβρίου 2021

7:00΄π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και ιερουργού-ντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ.

Λιτάνευσις της εικόνος της Παναγίας Φαναριωτίσσης – Πετριλιωτίσσης και της τιμίας κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου και Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου στον περίβολο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.


Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτη κάρα του Αγίου και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού του Σαββάτου και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

agios serafeimTotal
7
Shares
Previous Article
3os agonas scrable dimos mouzakiou

3ος αγώνας Scramble Πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδος στην περιοχή «Νιζηρός» της τοπικής κοινότητας Φαναρίου του Δήμου Μουζακίου

Next Article
kipros mnimonio sinergasias

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Μουζακίου - «ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ» και ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ «MOUNTMED» στην ΚΥΠΡΟTotal
7
Share