Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Συνάντηση με εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Συνάντηση με εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αντιπροσωπεία της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, αποτελούμενη από τους περιφερειακούς συμβούλους, Τάσο Τσιαπλέ και Ζήση Γκαραλιάκο, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που αποτελούνταν από τους Χρήστο Αντωνίου, πρόεδρο, Νίκη Καλιώρα, ταμία και Χρήστο Ζήγρα, μέλος του Δ.Σ.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Λαικής Συσπείρωσης, όπως είχε γίνει και με το προηγούμενο Δ.Σ, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και γενικότερα, γιατί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας θα ενταθεί και χρειάζεται η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, για να μπλοκαριστεί αυτή η επίθεση, ο νόμος-έκτρωμα «Χατζηδάκη».

Μιλώντας εκ μέρους της Λαικής Συσπείρωσης, ο επικεφαλής της, Τάσος Τσιαπλές, ανέφερε τα εξής:

«Θεωρούμε ότι κανένα σωματείο δεν πρέπει να δεχτεί, να δουλεύουν οι εργαζόμενοι χωρίς σταθερό ημερήσιο ωράριο, εμείς διεκδικούμε 7ωρο, 5θήμερο, με ατέλειωτες ώρες με την τηλεργασία και με τα έξοδα να βαρύνουν μόνο τον εργαζόμενο, με μετατροπή των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας σε συμβάσεις έργου, χωρίς ΣΣΕ, με χαμηλούς μισθούς που εξαντλούνται στο δεκαπενθήμερο, ιδιαίτερα με την έκρηξη της ακρίβειας, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας στον τόπο δουλειάς και γενικότερα.

Δεν πρέπει να δεχτεί να μπει το συνδικαλιστικό κίνημα στον «πάγο». Κανένα σωματείο να μην καταθέσει μητρώα, καταστατικό, οικονομικές καταστάσεις, στο κρατικό μητρώο. Να μην περάσει το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, η ηλεκτρονική ψηφοφορία στα συνδικάτα.

Γνωρίζεται ότι το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του με τη Λαική Συσπείρωση στη Περιφέρεια, πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, για την επίλυση των εργατικών προβλημάτων και ως εκλεγμένοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο θέλουμε να συμβάλουμε στην διεκδίκηση λύσεων σε προβλήματα των εργαζόμενων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

  1. Ως Λαική Συσπείρωση, έχουμε αναδείξει τις μεγάλες και χρόνιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που ποτέ δεν έφερε η περιφερειακή αρχή ως θέμα ολοκληρωμένα σε δια ζώσης συνεδρίαση και δεν υπάρχει σταθερή διεκδίκηση από την πλευρά της για πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών με βάση τον οργανισμό.

Αντίθετα με την συναίνεση και των άλλων παρατάξεων, μέσα στο 2021 έφερε 2 φορές σε δια περιφοράς συνεδριάσεις του Π.Σ και με κατεπείγοντα χαρακτήρα θέμα-αίτηση πρόσληψης 62 θέσεων μόνιμου προσωπικού και άλλων 42 από μετατάξεις μέχρι και το 2025, δηλαδή πολύ λιγότερες των κενών που υπάρχουν.

Με τη στάση της οδηγεί στη νομιμοποίηση, μονιμοποίηση των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, στην εκχώρηση εργασιών της περιφέρειας σε ιδιωτικές εταιρείες (φύλαξη, καθαριότητα, έργα αποκαταστάσεων, συντήρησης, κωνωποκτονία, δακοκτονία).

Με βάση απάντηση που μας δόθηκε σε ερώτηση μας, τον περασμένο Μάρτιο, οι κενές θέσεις ήταν 225 στις οποίες αν προσθέσουμε 153 αναμενόμενες αποχωρήσεις μέχρι το 2025, θα φτάσουν τότε τις 378.

Αν υποθέσουμε ότι γίνονται δεκτά τα αιτήματά της, τότε στο τέλος του 2025 στη περιφέρεια Θεσσαλίας θα υπάρχουν 274 κενά, δηλαδή 49 περισσότερα από ότι στο τέλος του 2020.

Με βάση την πείρα των προηγούμενων ετών, γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση εγκρίνει πολύ λιγότερες από τις αιτούμενες προσλήψεις, ενώ από την κινητικότητα δεν είναι εξασφαλισμένες σχεδόν καθόλου οι θέσεις που υπολογίζονται.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, διεκδικούμε την πρόσληψη υπαλλήλων με πλήρη και μόνιμη εργασία για την κάλυψη όλων των κενών και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν στη περιφέρεια Θεσσαλίας.

Την διακοπή της ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρίες της καθαριότητας και φύλαξης των εγκαταστάσεων της περιφέρειας και την πρόσληψη με μόνιμη και πλήρη εργασία, με μοριοδότηση όσων εργαζόμενων δουλεύουν σήμερα μέσω εργολάβων στην περιφέρεια.

Την αναγκαία προμήθεια μέσων και  εξοπλισμού με ταυτόχρονη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για αποχιονισμούς, συντηρήσεις δρόμων, καθαρισμούς ρεμάτων, την εκτέλεση αρμοδιοτήτων πολιτικής προστασίας, κλπ.

Την δημιουργία Οργανικών Μονάδων (Τμημάτων) ενταγμένων στις Υγειονομικές Υπηρεσίες (Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου) σε κάθε Π.Ε, στελεχωμένες με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό (επιστημονικό, εργατικό, κ.α.), οι οποίες θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν έγκαιρα το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Αυτό το προσωπικό, μπορεί να καλύπτει τους υπόλοιπους μήνες με προγράμματα εντομοκτονιών, μυοκτονιών και απολυμάνσεων, δημόσια κτίρια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για αποτελεσματική αντιμετώπιση ζωοανθρωπονόσων που μεταδίδονται με ξενιστές και αφανίζουν ζωικό κεφάλαιο, δακοκτονίας.

Εμάς μας ενδιαφέρει οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να έχουν δυνατότητες πρόληψης και όχι μόνο αποκατάστασης εκ των υστέρων. Δεν συμφωνούμε να δίνει η Περιφέρεια ένα σωρό εκατομμύρια σε εργολάβους για έργα αποκατάστασης, συντήρησης, για μίσθωση μηχανημάτων, αντί να εξοπλίζει τις υπηρεσίες με τον απαραίτητο εξοπλισμό και να τις στελεχώνει με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, ώστε να προσφέρουν όλο το καιρό με πολύ λιγότερα χρήματα και προληπτικά σε όλους τους σχετικούς τομείς.

Δεν θεωρούμε ορθή πρακτική διαχείρισης των εργαζομένων, των ανέργων, όταν επιλέγει τις εργολαβίες με εργαζόμενους κακοπληρωμένους, που πότε έχουν μεροκάματο και πότε όχι, για να στηρίζει τα κέρδη τους.

Χρειάζεται και η κινητοποίηση του συλλόγου σας για το θέμα των προσλήψεων. Γιατί βλέπουμε αρνητικές εξελίξεις μπροστά μας. Στο συνέδριο της ΕΝΠΕ, ο ΥΠΕΣ δεν δεσμεύτηκε για μαζικές προσλήψεις, αλλά αναμάσησε τα περί κινητικότητας.  Επιπλέον με την δημιουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών, ελλοχεύουν νέοι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους, αφού θα αποτελέσουν εργαλεία μεταφοράς αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικούς φορείς και μεγαλύτερης υποβάθμισης των υπηρεσιών των Περιφερειών & Δήμων, προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων.

  1. Ως Λαική Συσπείρωση, υποστηρίζουμε ότι στους επόπτες Δημόσιας Υγείας και σε άλλους κλάδους και ειδικότητες, που μετέχουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας, των υπηρεσιών των ΔΑΟΚ, της υγείας, της Μέριμνας, της ανάπτυξης, των τεχνικών, των μεταφορών, των διάφορων υποστηρικτικών δομών, πρέπει να χορηγείται μηνιαίο ποσό ως πάγια οδοιπορικά, το ανθυγιεινό επίδομα, «ελεγκτικό επίδομα».

Να δίνονται επίσης τα αναγκαία ΜΑΠ, να γίνονται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους. Να γίνει αποτίμηση σε χρήμα των ΜΑΠ και να δοθούν ταχύτατα στους δικαιούχους που δεν δόθηκαν το 2019 και 2020.

  1. Θεωρούμε απαράδεκτη την εκ των υστέρων καταβολή των εξόδων για την νομική υποστήριξη, που αναγκάζει εργαζόμενους να πληρώνουν οι ίδιοι για την νομική καταγγελία εκ μέρους οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας, περιμένοντας χρόνια για να τους καταβληθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες, αφού απαιτείται να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση απαλλαγής ή βούλευμα ή να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Πρέπει να λυθεί άμεσα.
  2. Τέλος θεωρούμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η ΣΣΕ σε όσους εργαζόμενους δεν εφαρμόζετε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και παράλληλα ζητάμε να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Χ. Αντωνίου και τα μέλη Γιώργος Ζήγρας και Νίκη Καλιώρα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνάντηση και για το ενδιαφέρον των περιφερειακών συμβούλων της Λαικής Συσπείρωσης για τα προβλήματα των εργαζομένων στην Περιφέρεια και ζήτησαν να υπάρχει και συνέχεια των συναντήσεων για διάφορα προβλήματα.

Επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας, το οποίο πρέπει να λυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάτι που διεκδικεί και ο σύλλογος των εργαζομένων.

Έθεσαν επίσης την ανάγκη προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης και προσωρινή κάλυψη όλων των θέσεων ευθύνης όλων των επιπέδων μέχρι την επιλογή τακτικών προϊσταμένων από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Συμφώνησαν επίσης με την ανάγκη της νομικής κάλυψης και έγκαιρης καταβολής των χρημάτων που δαπανούν στα δικαστήρια οι υπάλληλοι, θέτοντας παράλληλα το αίτημα της συγκρότησης νομικής υπηρεσίας στην περιφέρειας για να στηρίζει τους εργαζόμενους, αφού σήμερα υπάρχει μόνο μια νομική σύμβουλος.

Έθεσαν παράλληλα μια σειρά από άλλα σημαντικά προβλήματα για τα οποία διεκδικούν την επίλυσή τους, όπως:

– το ζήτημα της προμήθειας καινούργιων υπηρεσιακών οχημάτων για να κάνουν με ασφάλεια τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι

– της αποπεράτωσης του στοιχειωμένου εδώ και χρόνια κτιρίου για την στέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε Καρδίτσας, της επισκευής και βελτίωσης του κτιρίου των Τ/Υ Λάρισας, της κατασκευής νέου κτιρίου της Π.Ε Τρικάλων

– της καταβολής των ΜΑΠ για τα έτη 2019-2020 σε χρήμα σε όσους εργαζόμενους δεν έχουν καταβληθεί περιμένοντας να υλοποιηθεί σχετική δέσμευση της περιφερειακής αρχής.

Τέλος οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, αποδέχτηκαν την πρόταση για επανάληψη των συναντήσεων όταν χρειαστεί και δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζομένων με παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο και προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας.

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Παλαμά: Rapid tests

Δωρεάν Rapid test σε Παλαμά, Πεδινό και Προάστιο καθημερινά από Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου

Next Article
Εκδηλώσεις εορτασμού στην Καρδίτσα την Κυριακή 28 Νοεμβρίου για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Εκδηλώσεις εορτασμού στην Καρδίτσα την Κυριακή 28 Νοεμβρίου για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Related Posts

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας
Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή Την…