Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Όχι στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και στις απολύσεις

Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Όχι στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και στις απολύσεις

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης (Τάσος Τσιαπλές, Αποστόλης Νάνος, Βάσω Μπακάση και Ζήσης Γκαραλιάκος), εκφράζουν την αντίθεσή τους στο συνεχιζόμενο κλείσιμο μιας σειράς καταστημάτων των τραπεζικών ομίλων, κυρίως σε μικρές πόλεις και κωμοπόλεις και της Θεσσαλίας, που έχει ως σκοπό την αύξηση των κερδών τους, μετά και από τις γενναίες ανακεφαλαιοποιήσεις που τους παρείχαν τα προηγούμενα χρόνια με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, όλες οι αστικές κυβερνήσεις.

Το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων, έχει ως συνέπειες:

α) την αύξηση των δυσκολιών πρόσβασης των ανθρώπων της υπαίθρου (μικροί αγρότες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι) σε τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων, που εξαναγκάζονται να μετακινούνται για τις υποχρεώσεις τους στα αστικά κέντρα, με πρόσθετη επιβάρυνση σε έξοδα και χρόνο.

β) την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των απολύσεων υπαλλήλων απο τραπεζικά καταστήματα που έκλεισαν ή ετοιμάζονται να κλείσουν οι τραπεζίτες.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από τις διοικήσεις των Τραπεζών και την κυβέρνηση, να σταματήσουν το κλείσιμο καταστημάτων και να επαναλειτουργήσουν αυτά που έκλεισαν σε μικρές πόλεις και κωμοπόλεις. Καμία απόλυση τραπεζοϋπαλλήλου. Σταμάτημα της εντατικοποίησης της εργασίας και των ανατροπών των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και επαγγελματίες της υπαίθρου, με τον οργανωμένο, μαζικό αγώνα τους, μπορούν να τα καταφέρουν.
Total
0
Shares