Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κίνηση Σωτηρίας Λαζαρίνας: Κραυγή αγωνίας

lazarina

Κίνηση Σωτηρίας Λαζαρίνας: Κραυγή αγωνίας

Η επιστολή μας αυτή είναι μια κραυγή αγωνίας προς όλους τους δήθεν και εν γένει ανευθυνοϋπεύθυνους που μπορούσαν από χρόνια να αλλάξουν την ιστορία, την πορεία, τη ζωή ενός μικρού τόπου που κάποιος το βάπτισε Λαζαρίνα, μισό στο Ν. Τρικάλων και μισό στο Ν. Καρδίτσας.

Ένας τσιφλικάς – δαίμονας τουρκόσπορος κατάφερε πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλίας να αγοράσει τα χιλιάδες στρέμματα γης από τις τρείς τουρκοπούλες αδελφές πριν τον πάρουν χαμπάρι.

Έχτισε ένα τσιφλίκι όταν πάτησε και τη γη που ανήκε δικαιωματικά στους κατοίκους του χωριού, προγόνους μας, που τους έβαζε να δουλεύουν από την Αυγή μέχρι τη Δύση για ένα κιλό σιτάρι για να φτιάξουνε ψωμί.

Ήρθαν κάποιες συγκυρίες, έγιναν κάποιες απαγκιστρώσεις και στο τέλος η σκιά του τσιφλικά δεν εξαφανίστηκε. Στο έρμο το χωριό δεν άφησε τίποτα. Έδωσε 300 στρέμματα στο Ωδείο Τρικάλων για τα μάτια του κόσμου και το κομμάτι με την μεγαλύτερη αξία το παραχώρησε σε μια εταιρεία εκτροφής αλόγων.

Από μια μεριά καλό γιατί βρήκαν δουλειά πολλοί συγχωριανοί. Αλλά οι αντιλήψεις και των νέων ήταν χειρότερες από τους προκατόχους.

Να όμως που έφτασε και η στιγμή που πολλοί δεν το περίμεναν, ούτε και κάποιοι υποτελείς και η εταιρεία χρεωκόπησε και μια τράπεζα, που άρπαξε μέσα σε μια νύχτα την τεράστια περιουσία της Αγροτικής Τράπεζας για να ξεπλύνουν κάποιοι πολιτικάντηδες τα χρέη τους προς αυτήν και κατάσχεσε μεγάλο κομμάτι της περιουσίας της εταιρείας, που δικαιωματικά ανήκει στην τοπική κοινωνία του χωριού και κατ’ επέκταση στον Δήμο Μουζακίου, που η μοίρα μας έστειλε με την ψήφο κάποιων αλλοπρόσαλλων δημαγωγών.

Και φτάνουμε στο δια ταύτα. Κάποιοι ανεγκέφαλοι σκέφτηκαν να εξαφανίσουν ένα ιστορικό, περιβαλλοντολογικό, φυσικό παράδεισο και να φυτρώσουν στο μέρος φωτοβολταϊκά για δεκάδες χρόνια.

Χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ θέλουν έναν παράδεισο να τον κάνουν σαν τα 1000 στρέμματα των Μ. Καλυβίων που χρειάστηκε χούντα για να κλεφτούν από το λαό του γειτονικού χωριού.

Δια ταύτα, φίλοι υπεύθυνοι, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, δήμαρχε Μουζακίου, έρμο Ελληνικό Κοινοβούλιο που κατακλέψατε με τις ψήφους σας τις συντάξεις και των εργατών της Ιπποτούρ, ήρθε η ώρα να βάλετε πλάτη, το μέρος αυτό να περιέλθει, αν όχι όλο, τουλάχιστον το σπίτι της Κυράς, το δάσος των γραφείων και το υποστατικό του ζωγράφου καθώς και η δενδροστοιχία των πλατάνων μέχρι τις παρυφές της Μουριάς του Δήμου Μουζακίου και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, να γίνει μέσα από τα χωράφια αυτά, δρόμος διπλός προς τη Μουριά Ν. Τρικάλων χωρίς να πειραχτούν τα αιωνόβια δέντρα.

Λαζαρίνα 9/8/2021

Για την Κίνηση Σωτηρίας Λαζαρίνας

Απόστολος Βάρναλης




Total
0
Shares
Previous Article
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΚΟΣ

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

Next Article
Ευχές για το Νέο Έτος από το Δήμαρχο Παλαμά Γιώργο Σακελλαρίου - ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Ευχές του Δημάρχου Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου προς τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”