Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καθαρίζει την κοίτη του Πηνειού και στερεώνει τη γέφυρα στο δρόμο Φαρκαδόνα- Κεραμίδι η Περιφέρεια Θεσσαλίας

pineios antiplimirika Trikala perifereia

Καθαρίζει την κοίτη του Πηνειού και στερεώνει τη γέφυρα στο δρόμο Φαρκαδόνα- Κεραμίδι η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνεχίζονται τα  αντιπλημμυρικά έργα  της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον Πηνειό ποταμό, στην Π.Ε. Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, για την  προστασία  οικισμών,  παραγωγικών εγκαταστάσεων  και δημόσιων  υποδομών  από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη,  πραγματοποίησαν αυτοψία στη γέφυρα του Πηνειού στην επαρχιακή οδό Φαρκαδόνας – Κεραμιδίου,  όπου  βρίσκονται σε εξέλιξη ο καθαρισμός της κοίτης  του ποταμού και έργα  για την προστασία των θεμελίων της γέφυρας. Παράλληλα η Περιφέρεια αποκαθιστά και υψώνει τα αναχώματα  σε συνολικό μήκος 4 χλμ στο τμήμα Φαρκαδόνα -Κλοκωτός.

«Τα έργα  είναι τα μόνα που λένε την αλήθεια» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.  «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο  Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους  και τις τεχνικές μας υπηρεσίες,  συνεχίζουμε τα αντιπλημμυρικά έργα στον Πηνειό, καθαρίζουμε την κοίτη του ποταμού, υψώνουμε και ενισχύουμε  αναχώματα και στερεώνουμε τις γέφυρες  που διασχίζουν το ποτάμι.   Κινούμαστε  με σχέδιο build back better,  δηλαδή έχουμε μια στρατηγική στόχευση ώστε να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε κινδύνους που έρχονται από το μέλλον. Με σύμμαχο τη φύση, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τα δημόσια έργα,  συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να χρηματοδοτούμε  και να υλοποιούμε έργα για την προστασία ανθρώπων, περιουσιών και του περιβάλλοντος» προσθέτει ο Περιφερειάρχης .

Συνολικά,  με το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον Πηνειό, στην Π.Ε. Τρικάλων,  επιτυγχάνεται :

ο καθαρισμός της κοίτης  του Πηνειού ποταμού από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις, η αποκατάσταση αναχωμάτων, η επισκευή  καταστραφείσας επένδυσης αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους, η κατασκευή  επένδυσης αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους, η κατασκευή αντιπλημμυρικών προβόλων και κοιτοστρώσεων με συρματοκιβώτια  και η προστασία θεμελίων γεφυρών για την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων.

pineios antiplimirika Trikala perifereia 1

pineios antiplimirika Trikala perifereia 2
pineios antiplimirika Trikala perifereia 3 pineios antiplimirika Trikala perifereia 5
Total
0
Shares
Previous Article
asfaltostroseis perifereias

Ασφαλτοστρώσεις στο δρόμο Ρήγαιο - Μεγάλο Μοναστήρι από την  Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
ΑΡΓΙΘΕΑ: «Όχι άλλο κάρβουνο» - Γιάννης Μπαμπάτσικος

Χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα του Δήμου Αργιθέας  για συγκοινωνιακή τους εξυπηρέτηση.