Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών του Δήμου Τυρνάβου

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών του Δήμου Τυρνάβου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, με την παρουσία του επικεφαλής της Τάσου Tσιαπλέ, στην σημερινή (11/10/22) κινητοποίηση των αγροτών και των αγροτικών συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου έξω από την περιφέρεια Θεσσαλίας, εξέφρασε την στήριξη στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα που διεκδικούν, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές αρνητικές συνέπιες που δημιουργούν οι αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε και των αστικών κυβερνήσεων σήμερα και διαχρονικά.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών του Δήμου Τυρνάβου που θα καλύπτει την απώλεια εισοδήματος, λόγω της δυσκολίας διάθεσης των προϊόντων τους εξαιτίας της χαμένης παραγωγής λόγω καταστροφών, της  ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Να δοθεί ενίσχυση σε όλους τους παραγωγούς και τα προϊόντα όπως δόθηκε σε ορισμένους συναδέλφους από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν βάσει του Κανονισμού (2022/467) που επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία με ουσιαστική αναπλήρωση εισοδήματος βάση της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να σταματήσει να υλοποιεί η Ελληνική κυβέρνηση το εμπάργκο προς την Ρωσία, ώστε να ξανανοίξει αυτή η τεράστια αγορά που απορροφούσε την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών προϊόντων της περιοχής. Εξεύρεση λύσης σχετικά με το κλείσιμο της αγοράς της Αιγύπτου.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές στον αγροτοπαραγωγό για τα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα βιώσιμο εισόδημα που να εξασφαλίζει την συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας και την ζωή των οικογενειών τους.

Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια.

Καμία κατάσχεση σπιτιού η χωραφιού.

Να παρθούν τώρα μέτρα από την Κυβέρνηση για να σταματήσει η αισχροκέρδεια εις βάρος των αγροτών και των καταναλωτών από μεγαλέμπορους, μεσάζοντες και βιομήχανους.
Total
0
Shares