Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας για το ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας για το ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ, όσο και όλες οι προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), με τις πολιτικές τους διαχρονικά, καταδικάζουν σε μαρασμό τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία (ποδοσφαιρικά και άλλα), που αποτελούν συνήθως τη μόνη αθλητική δραστηριότητα, κυρίως στα χωριά, για όσα καταφέρνουν να έχουν ακόμα, αφού συνειδητά δίνουν ψίχουλα, σε όσα δίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ίδιο και για τις αθλητικές υποδομές, ενώ τα έξοδα κάθε χρόνο ανεβαίνουν, την ίδια ώρα όμως που στις μεγάλες ΠΑΕ και ΚΑΕ, παρέχουν πλουσιοπάροχη στήριξη, από το υστέρημα βέβαια του λαού.

Επιπλέον η κυβέρνηση, αποφάσισε να θέσει νέα σοβαρά εμπόδια στην συνέχιση της δραστηριότητας των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, με τα κριτήρια που έθεσε για να εγγραφούν υποχρεωτικά στο μητρώο αθλητικών σωματείων και μάλιστα με ασφυκτικές προθεσμίες, αφού πολλά σωματεία με αποδεδειγμένη δραστηριότητα (συμμετοχή στα πρωταθλήματα, αριθμός μελών, λειτουργία ακαδημιών κ.ά.) βρίσκονται πλέον εκτός «ΜΗΤΡΩΟΥ», γιατί δεν πληρούν κάποια κριτήρια εγγραφής τους. Αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για την εγγραφή στο μητρώο που τους φορτώνει το υπουργείο, πάνω στα ήδη υπέρογκα έξοδα λειτουργίας που έχουν αναλάβει. Αυτά δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις Γ.Σ, χρήσης γηπέδων και λήψη της όποιας πενιχρής κρατικής επιχορήγησης.

Η καθιέρωση του μητρώου αθλητικών σωματείων δεν σκοπεύει στην εξυγίανση του αθλητισμού όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά να δημιουργήσει το έδαφος για ανεμπόδιστη επιχειρηματική δράση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τον πλήρη έλεγχο σωματείων, όπως γίνεται στον επαγγελματικό αθλητισμό. Αυτό συνιστά πλήρη εμπορευματοποίηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, «πετώντας» έξω τον τοπικό αθλητικό σύλλογο και όσους μέχρι σήμερα ασχολούνταν αφιλοκερδώς και με μεράκι γι’ αυτόν.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, μαζί με τα μέτρα πραγματικής στήριξης του λαϊκού εισοδήματος που διεκδικούμε, αξιώνουμε λύσεις και για τα προβλήματα των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, εν προκειμένω των ποδοσφαιρικών, τα οποία αποτελούν βασικό πυλώνα του λαϊκού αθλητισμού.

Είμαστε υπέρ του ελέγχου και της διαφάνειας. Το Μητρώο ήδη υπάρχει. Όλες οι ομοσπονδίες είναι καταγεγραμμένες στη ΓΓΑ και όλα τα σωματεία στα Τμήματα Αθλητισμού και Πολιτισμού των Περιφερειών, αφού το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και η δημιουργία του πρέπει να περάσει από τις Διευθύνσεις Αθλητισμού των Περιφερειών, μέσα από τη χορήγηση σχετικών Βεβαιώσεων ότι έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

  • Να εξασφαλιστεί η απαραίτητη υποδομή από το υπουργείο για τη δωρεάν εγγραφή στο μητρώο όλων των σωματείων. Να αποσυνδεθεί η εγγραφή από το δικαίωμα χρήσης γηπέδων και λήψης κρατικής επιχορήγησης.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί το «Αθλητικό Μητρώο» και τα σωματεία, για τα συμφέροντα επιχειρηματιών και εταιρειών. Είμαστε αντίθετοι στην πρακτική της κυβέρνησης το συγκεκριμένο Αθλητικό Μητρώο να είναι προσβάσιμο στους χορηγούς, προκειμένου να επιλέγουν σωματεία για τα χορηγικά τους προγράμματα για δικό τους όφελος.

Θεωρούμε ότι τα Δ.Σ των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και όσοι στηρίζουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών συμφερόντων που «λυμαίνονται» το ποδόσφαιρο, άλλα να παλέψουν για υγιή αθλητισμό, με ποιότητα και αξιοπρέπεια, που κρατά την νεολαία μακριά από εξαρτήσεις και «οπαδιλικια», να διεκδικήσουν ουσιαστική οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων και την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, έξω από κάθε είδους εμπορευματοποίηση.

11/10/2022

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, της Λαικής Συσπείρωσης

  1. Τάσος Τσιαπλές
  2. Ζήσης Γκαραλιάκος
  3. Βάσω Μπακάση
  4. Αποστόλης ΝάνοςTotal
0
Shares