Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γνωστός τούρκος μπακλαβατζής μηνύει την κυβέρνηση Ερντογάν

seitoglou mpaklava

Γνωστός τούρκος μπακλαβατζής μηνύει την κυβέρνηση Ερντογάν

Οι ιδιοκτήτες της πολύ γνωστής στην Τουρκία αλυσίδας μαγαζιών μπακλαβά «Σείτογλου» (Seyitoğlu) κατέθεσε μήνυση κατά της τουρκικής κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς κατηγορήθηκε άδικα για διασυνδέσεις με τον κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, προκαλώντας μεγάλη ζημία στο όνομα της εταιρείας.

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής τουρκικής επωνυμίας μπακλαβά, οι οποίοι διώχθηκαν και μετά αθωώθηκαν, υπέβαλαν μήνυση εναντίον του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας αποζημίωση για υλική και ηθική ζημία.

Οι Μουσταφά και Σερντάρ Σείτογλου ζήτησαν το συμβολικό ποσό των 1.000 λιρών (100 €) για υλικές ζημιές και 500.000 λίρες (50.000 €) για ηθική αποζημίωση.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι «το πασίγνωστο στην Τουρκία εμπορικό σήμα που παρασκευάζει μπακλαβά εδώ τρεις γενιές, έχει υποστεί ζημίες τόσο οικονομικές, όσο και ηθικές. Οι οικογένειές μας υπέφεραν από οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της κράτησής μας, ενώ παράλληλα η προσωπική και εμπορική μας φήμη κλονίστηκε».

Το χρονικό της σύλληψης

Οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας μπακλαβά συνελήφθησαν το 2016 στο πλαίσιο έρευνας ενάντια στο Κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για τον σχεδιασμό της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, αλλά απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες το 2019.

Από το 2016 που συνελήφθησαν, η εταιρεία συρρικνώθηκε κατά 80% και τα τρία τέταρτα των εργαζομένων τους απολύθηκαν λόγω οικονομικών δυσκολιών.

«Ήταν ένα εξαιρετικά βαρύ φορτίο να μας εμφανίζουν και να μας συλλαμβάνουν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης», ανέφεραν.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη από το υπουργείο Εμπορίου στην τουρκική βουλή, 1.075 εταιρείες έκλεισαν εντελώς και τα περιουσιακά τους στοιχεία κατασχέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 για φερόμενες διασυνδέσεις τους με το κίνημα Γκιουλέν.




Total
0
Shares
Previous Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μπαίνουμε πλέον στην ..." Θεία Λειτουργία".....! 

Next Article
argithea erevnes agnooumenou drone 1

Υπόθεση εξαφάνισης 79χρονου στο Κνίσοβο: Άκαρπες οι προσπάθειες ανεύρεσης για τρίτη μέρα

Related Posts

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας
Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή Την…