Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μπαίνουμε πλέον στην …” Θεία Λειτουργία”…..! 

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μπαίνουμε πλέον στην …” Θεία Λειτουργία”…..! 

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας*

Από τις Τοπικές εκλογές 2019 έχουν συμπληρωθεί 750 μέρες εν μέσω πανδημίας οι μισές και πλέον της θητείας  ….του Ιανού και της Μήδειας…!

Οι νέες Τοπικές αρχές βρέθηκαν απότομα και απρόβλεπτα στα πολύ… βαθιά νερά!
Επί δύο χρόνια είχαν την αμέριστη στήριξη της κοινής γνώμης ,την ανοχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και υπεραρκετή …πίστωση χρόνου .
|. Όμως η Δημοτική θητεία ,το μισό της , έχει παρέλθει…..ο ‘Όρθρος’ σχόλασε!
Από 30 Ιουνίου 2021,των 12 Αγίων Αποστόλων , μπαίνουμε στην…” Θεία Λειτουργία” της πολιτικής δράσης ,των έργων,της αλληλεγγύης υπέρ αδυνάτων Πολιτών ,της προετοιμασίας για το επερχόμενο 4ο κύμα της μετάλλαξης Δ του κόβιντ19 ,όπως προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ,ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος και πολλοί επιστήμονες .
• Όπως τόνισε και ο Αργιθεάτης Ερευνητής Μοριακός Βιολόγος Βασίλης Κ. Ζουμπουρλής ,τα εμβόλια είναι τα δυνατά μας όπλα και η Ιατρική έρευνα έχει εξελιχθεί σε λίαν σύντομο χρόνο και με αποτελεσματικότητα πρωτοφανή!
||. Το καλοκαίρι 2021 είναι κρίσιμη περίοδος και επιβάλλεται :
1. Έγκαιρος και τακτικός καθαρισμός των χώρων με απολυμάνσεις , αερισμό , τήρηση αποστάσεων κλπ.( Κτίρια, ιατρεία,ναοί, μοναστήρια , πλατείες ).
Δημοσιοποίηση των δαπανών για αντι- κόβιντ19 προστασία ,όπως η εγκύκλιος ΥΠΕΣ επιτάσσει.( Που οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση;)
Έλεγχος από Αιρετούς Αντιπολίτευσης.
2. Επαναλειτουργία οργάνων Τοπικής Δημοκρατίας ( ΔΣ- οικονομική Επιτροπή – ΚΣ) δια ζώσης συνεδριάσεις  με τήρηση κανόνων προστασίας και διαφανή τρόπο.
Συνεδρίαση ΔΣ σε Βραγκιανά Αχελώου και Πετρίλο Ανατολικής Αργιθέας.
3. Ετήσιος έλεγχος από εξειδικευμένους φορείς ( ΔΕΥΑΚ ή Ιδιωτ εταιρείες) της ποιότητας πόσιμων  νερών ,όπως η κείμενη νομοθεσία ορίζει ήδη από το 2008  (κοινοτική οδηγία) &  δημοσιοποίηση των πορισμάτων έρευνας.
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό για όλους και δεν προσφέρεται για …. εκλογική εκμετάλλευση και διχαστικό λόγο ,όπως γινόταν τα περασμένα χρόνια..(φωτογραφίες με ….δήθεν  φίδια, μπουκαλάκια  κλπ καιροσκοπικά παίγνια….).
Οι Αιρετοί της Δημοτικής Αρχής έχουν καθήκον έως αρχές Ιουλίου να τον έχουν ολοκληρώσει και οι της Αντιπολίτευσης να ελέγξουν αυστηρά την τήρηση των υποχρεώσεων.
Αυτονόητος επίσης είναι ,ο επιμελής καθαρισμός των υδρομαστεύσεων ,των δεξαμενών και φρεατίων ,που έμπειροι τεχνίτες έχουν αναλάβει το έργο από την Δημοτική αρχή με ειδικές συμβάσεις.
Όμως η επίβλεψη ,ο έλεγχος και η δημοσιότητα πάντων είναι επιβεβλημένες κινήσεις , διαχρονικά γενόμενες.
Γιατί πρέπει και να είναι έντιμοι και σωστοί όλοι, αλλά  και να φαίνονται!!!
Ελπίζουμε να το έχουν υπόψη τους οι κρατούντες ,άλλως ας ρωτήσουν προκατόχους ( Αντιδημάρχους κ.α) ή έμπειρους υπαλλήλους του Δήμου Αργιθέας.
– Στο θέμα αυτό θα είμαστε αμείλικτοι και αυστηρότατοι προς πάσα κατεύθυνση!
4. Μέτρα στήριξης αδυνάτων Πολιτών μέσω Κοινωνικών Δομών , προστασίας από ενδοοικογενειακή βία , εμβολιασμού κλπ.
Πολιτικές και δράσεις συνδρομής στους Γιατρούς των άγονων Ιατρείων μας.
5. Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο μέτρο  των προβλεπόμενων από την πολιτεία, τόνωση ψυχολογίας του κόσμου και  καθαρισμός παιδικών χαρών ….
Στενή συνεργασία με Ενορίες, πολιτιστικούς συλλόγους, νεολαία.
Προστατευόμαστε , ανησυχούμε για τον κόβιντ19 ,όμως δεν τρομοκρατούμαστε!
6. Οργάνωση και ορισμός ημερομηνίας για τον ετήσιο Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής ( άρθρο 217 ΔΚΚ).
• Οι τοπικές υποθέσεις είναι δημόσια υποχρέωση Αιρετών και Ενεργών πολιτών, δεν είναι “ιδιωτική δουλειά” λίγων ή ενός στενού …. Διευθυντηρίου!
• Καλό καλοκαίρι , έργα -υποδομές και δράσεις αναμένει ο κόσμος μας !
Να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος…..!
*Δημήτρης Παπακώστας
Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής Αργιθεατών /27-6-2021.



Total
0
Shares
Previous Article
fyteia xasis limni plastira 2

Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας 

Next Article
seitoglou mpaklava

Γνωστός τούρκος μπακλαβατζής μηνύει την κυβέρνηση Ερντογάν

Related Posts

agrotiki odopioia Stergiou Argithea
Διαβάστε περισσότερα

Προχωρούν τα στρατηγικά έργα υποδομών, αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις καθημερινότητας από τον Δήμο Αργιθέας

Προχωρούν τα στρατηγικά έργα υποδομών, αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις καθημερινότητας από τον Δήμο Αργιθέας Υπεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα,…