Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για τη Λάρισα ο διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδας

Γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για τη Λάρισα ο διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδας

Γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για τη Λάρισα ο διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδας

  • Στη Λάρισα ο τερματισμός του 4ου ΕΤΑΠ στις 29 Απριλίου
  • Συνάντηση στελεχών του Δήμου με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων ΑμεΑ για τη συμμετοχής τους στην γιορτή
  • Νέο κάλεσμα για εθελοντές

Σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού στην Λάρισα, θέλει να μετατρέψει ο Δήμος Λαρισαίων την συμμετοχή της πόλης στο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Ως γνωστόν, η Λάρισα θα είναι η πόλη τερματισμού του 4ου ΕΤΑΠ του αγώνα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, ενώ ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος θα ξεκινήσει από την Κρήτη στις 27 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στην Ήπειρο την Πρωτομαγιά, ενώ τα πέντε ΕΤΑΠ θα πραγματοποιηθούν σε Κρήτη, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Ήπειρο.

Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Cycling Greece που αποτελεί το σχήμα που τελεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού Αθλητισμού και έχει αναλάβει τη διοργάνωση του αγώνα. Υπενθυμίζεται πως ο τερματισμός στην πόλη της Λάρισας και η απονομή των επάθλων το Σάββατο 30 Απριλίου, θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από κανάλια παγκόσμιας εμβέλειας και απ’ ευθείας μετάδοση σε 200 χώρες του πλανήτη.

Η Λάρισα θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει τους αστέρες της παγκόσμιας ποδηλασίας και ένα σημαντικό αθλητικό αλλά και πολιτιστικό γεγονός που συμβάλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια και την προβολή της. Για την επιτυχία στην υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος καθοριστική σημασία έχει και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Οι φορείς της πόλης , τα σχολεία, οι δημότες καλούνται να συμμετέχουν και να στηρίξουν αυτή την κορυφαία διοργάνωση.

Γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για τη Λάρισα ο διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδας

Συνάντηση με συλλόγους Αμέα της πόλης

Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του Δήμου Λαρισαίων με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να συζητηθούν τρόπου ενεργούς συμμετοχής των Αμεα στην διοργάνωση. Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας, η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπρόσωποι του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (ΔΑΔ) καθώς και στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της διοργάνωσης.

Εγινε παρουσίαση του ιδιαίτερα σημαντικού γεγονότος για την πόλη,  ενώ θα υπάρξει νεότερη συνάντηση προκειμένου να καταγραφούν ιδέες και προτάσεις για τη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην μεγάλη αυτή γιορτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των συλλόγων εξέφρασαν την χαρά τους για την πρόσκληση για τη συμμετοχή τους στο event.

Επίσης τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα αντίστοιχη συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων αθλητικών συλλόγων της πόλης.

Κάλεσμα για συμμετοχή εθελοντών

Ο Δήμος Λαρισαίων απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή εθελοντών στη διοργάνωση.

Οι εθελοντές πρέπει να συμπληρώσουν την Φόρμα Εθελοντή για τον ποδηλατικό γύρο (αλλά και σε άλλες δράσεις του Δήμου Λαρισαίων) στον ιστότοπο του Δήμου Λαρισαίων https://www.larissa.gov.gr

ή με κλικ στο

https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/thelw-na-prosferw-se-draseis-tou-dimou-larisaiwn

 
Total
0
Shares
Previous Article
exormisi gia tin prostasia oxyas

Πολυμέτωπος αγώνας από την Περιβαλλοντική Κίνηση «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς»

Next Article
ΕΠΣ Καρδίτσας: Οι διαιτητές των αγώνων

ΕΠΣ Καρδίτσας: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων σήμερα Τρίτη 15/02