Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας

Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας

Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 και ώρα 7.15μμ θα γίνει το 4ο δια ζώσης μάθημα φιλοσοφίας με θέμα :”Η ζωή και η φιλοσοφία του Αλκμάνα (7ο αι. π. Χ.) “. Εισηγητής είναι ο Ντούσας Δημήτρης, συγγραφέας, δάσκαλος φιλοσοφίας και πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου Καρδίτσας. Πρόκειται για κεφάλαια από το βιβλίο του: “Απλά μαθήματα φιλοσοφίας”, σελίδες 46Ο-461 και 530-531.

Ο εισηγητής θα αναφερθεί στη ζωή του Αλκμάνα, στο συγγραφικό του έργο, στη θεωρία του για την πρώτη αρχή του κόσμου, για την αέναη κίνηση και αλλαγή του, τη φιλοσοφική σχολή του, την υλιστική διαλεκτική φιλοσοφία του, την κοσμογονική διδασκαλία του και θα προσπαθήσει να απαντήσει στο ερώτημα: “Γιατί ο Αλκμάνας, αν και υπήρξε ο πρώτος φιλόσοφος του κόσμου, εντούτοις παρασιωπήθηκε;”

Το μάθημα θα γίνει δια ζώσης σε ανοιχτό χώρο του Κάστρου καθώς και διαδικτυακά μέσω ομαδικής κλήσης viber για όσους είναι μακριά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976026625. Ντούσας Δημήτρης.

Σας περιμένουμε στην κορυφή του λόφου από όπου θα βλέπουμε το Κάστρο, τα βουνά της Πίνδου, τον Όλυμπο, τους βράχους των Μετεώρων και τον καρποφόρο θεσσαλικό κάμπο.

Total
0
Shares