Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

F1: Pole για τον Σάινθ στο Grand Prix των ΗΠΑ

USA formula 1 carlos sainz

F1: Pole για τον Σάινθ στο Grand Prix των ΗΠΑ

Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari επιβλήθηκε των Λεκλέρ και Φερστάπεν στις κατατακτήριες δοκιμές, στο Όστιν του Τέξας.

Την τρίτη pole position, φέτος αλλά και συνολικά στην καριέρα του στη Formula 1, σημείωσε στο Circuit of the Americas ο Κάρλος Σάινθ. Ο 28χρονος Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari σημείωσε καλύτερο χρόνο από τους Σαρλ Λεκλέρ και Μαξ Φερστάπεν στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών και θα εκκινήσει την Κυριακή από την 1η θέση του grid. Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Όστιν των ΗΠΑ επισκιάστηκαν από την είδηση του θανάτου του Ντρίτριχ Μάτεσιτς, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Red Bull.

USA formula 1

Με το χρονόμετρο να μετρά αντίστροφα για το τέλος του Q3, ο Λεκλέρ σημείωσε χρόνο 1:34.421, όμως ο Σάινθ ήταν ταχύτερος με 1:34.356. Καθώς ο Φερστάπεν δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του, η pole πήγε στον Ισπανό οδηγό της Scuderia Ferrari. Ήταν η 3η φετινή pole position για τον Σάινθ, μετά τη Βρετανία και το Βέλγιο. Ακολούθησαν στην 4η θέση ο Πέρεζ, στην 5η ο Χάμιλτον και στην 6η ο Ράσελ. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Στρολ, Νόρις, Αλόνσο και Μπότας.

O Λεκλέρ θα εκκινήσει αρκετά χαμηλότερα στο grid, καθώς θα λάβει ποινή 10 θέσεων λόγω αλλαγής εξαρτημάτων στην μονάδα ισχύος του μονοθεσίου του. Ποινές θα λάβουν επίσης οι Πέρεζ, Αλόνσο και Ζου.

Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 10:00 μ.μ., ώρα Ελλάδας.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 

Αγώνας: 22:00

H τηλεοπτική κάλυψη στην Ελλάδα θα γίνει από το ψηφιακό μπουκέτο καναλιών της Cosmote TV και πιο συγκεκριμένα από το Cosmote Sport 5HD, καθώς και από την ΕΡΤ. Οι ελεύθερες δοκιμές θα καλυφθούν από τα κανάλια EΡΤ Sports στην πλατφόρμα του ΕΡΤFlix, ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής , θα προβληθούν σε ελεύθερη ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ 2. Φυσικά, υπάρχει κι η επιλογή της ΟΤΤ πλατφόρμας της Formula 1, το F1TV, το οποίο θα έχει, μέσω συνδρομής, κάθε session του τριημέρου, με αποκλειστικά onboard πλάνα και ξεχωριστές επιλογές μετάδοσης.

Επόμενος σταθμός του πρωταθλήματος της F1, το GP της πόλης του Μεξικού, στο Autodromo Hermanos Rodriguez, το προσεχές τριήμερο, 28-30 Οκτωβρίου.

gp usa 2022 quali sainz 2




Total
0
Shares
Previous Article
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Ενημέρωση ψηφοφόρων για την εκλογή προέδρου στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 - ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Περιοδείες κλιμακίων υποψηφίων βουλευτών σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου - Απέναντι στις διεκδικήσεις των αγροτών η κυβέρνηση Μητσοτάκη σηκώνει ασπίδα αυταρχικότητας με ματ και χημικά - Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2023 προβλέπεται από τον ασφαλιστικό «νόμο Βρούτση»

Η Αργιθέα και μια ανώφελη επίσκεψη  

Next Article
Papagiannidis Markinos Toev Tavropou

Επίσκεψη του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών ΥΠΑΑΤ κ. Δ. Παπαγιαννίδη στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike