Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Αργιθέα και μια ανώφελη επίσκεψη  

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Ενημέρωση ψηφοφόρων για την εκλογή προέδρου στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 - ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Περιοδείες κλιμακίων υποψηφίων βουλευτών σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου - Απέναντι στις διεκδικήσεις των αγροτών η κυβέρνηση Μητσοτάκη σηκώνει ασπίδα αυταρχικότητας με ματ και χημικά - Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2023 προβλέπεται από τον ασφαλιστικό «νόμο Βρούτση»

Η Αργιθέα και μια ανώφελη επίσκεψη  

Δελτίου Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Από την πρόσφατη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην ορεινή Αργιθέα, σε  έναν από τους δήμους του νομού Καρδίτσας που πληγώθηκε βαρύτατα τον Σεπτέμβρη του 2020, λόγω του «Ιανού» και που ακόμα μετρά πληγές, το μόνο που προέκυψε  ήταν οι προεκλογικές υποσχέσεις για ένα υποτιθέμενο κι ανεπαρκές αναπτυξιακό σχέδιο για τις ορεινές περιοχές.

Αντίθετα, δεν έγινε καμία δέσμευση για την πρόοδο των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο Ιανός στο σύνολό τους, παρά μόνο αποσπασματικά. Δεν έγινε λόγος για τη μη εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης του κέντρου Υγείας Μουζακίου και των γεφυρών Βλασίου, Μπαλάνου και Καραϊσκάκη και δε δόθηκε χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των έργων που έχουν μείνει πίσω. Δε δόθηκαν εξηγήσεις  γιατί η παράδοση του πληγωμένου περιφερειακού Μουζακίου καθυστέρησε τόσο πολύ, επιβαρύνοντας για δύο χρόνια το κέντρο και την καθημερινότητα της πόλης, τις μετακινήσεις των πολιτών, τις μεταφορές προϊόντων. Ακόμη, δεν παρατέθηκαν στοιχεία σε σχέση με τις αναφορές του δημάρχου Καρδίτσας, ότι, με βάση ενημέρωση της κατασκευάστριας εταιρείας, οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του Ιανού σε Μουζάκι και Αργιθέα είναι ακόμα στο 20%. Δε δόθηκαν εξηγήσεις για τον τρόπο και το χρόνο διανομής των ενισχύσεων του κατ’ ευφημισμό, εφόσον κανένα συγκεκριμένο στοιχείο δεν έγινε γνωστό,  «αναπτυξιακού» προγράμματος στους Δήμους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ανθηρό, έδρα του Δήμου Αργιθέας, δήλωσε πως «ένα τμήμα των Αγράφων» έχει χαρακτηριστεί ήδη ως «απάτητα βουνά» και πως αυτά τα ψηλά, τα «απάτητα βουνά» θα εξαιρεθούν από την περαιτέρω εγκατάσταση «μεγάλων», όπως συγκεκριμένα ανέφερε, ανεμογεννητριών. Αν, όμως, ο κύριος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της ΝΔ επιθυμούσαν, πραγματικά, να προστατεύσουν τα Άγραφα από την καταστροφή (περιβαλλοντική, κοινωνική, οικονομική) που προκαλεί η προώθηση και τοποθέτηση ανεμογεννητριών, για τις εγκαταστάσεις των οποίων εξακολουθεί μέχρι σήμερα η μεταφορά υπερμεγέθων υλικών, αλλά και λοιπών μορφών ΑΠΕ, θα μπορούσαν να μην επιτρέψουν τη συνέχιση κάθε αντίστοιχης αδειοδοτικής διαδικασία ή και εργασίας, σε όποιο στάδιο αυτή κι αν βρίσκεται, τόσο στην περιοχή των Αγράφων, οι κάτοικοι της οποίας ανησυχούν και αντιδρούν, όσο και άλλων περιοχών.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητά, για λόγους επιβίωσης των μονίμων κατοίκων των ορεινών περιοχών, αυτοί να αντιμετωπιστούν όπως αρμόζει στους πολίτες  όλης της χώρας κι όχι ως δεύτερης κατηγορίας και να πάψουν οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη, που υποκρύπτουν γνωστές εταιρείες και συμφέροντα, που -έτσι αόριστα- «φέρνουν την ανάπτυξη».

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Kostas Gavogiannis 22

Κώστας Γκαβογιάννης: Παντού καταστροφή

Next Article
USA formula 1 carlos sainz

F1: Pole για τον Σάινθ στο Grand Prix των ΗΠΑ

Related Posts