Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ετήσιος χορός Συλλόγου Απανταχού Οξυωτών στην Αθήνα

Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή το μεσημέρι της 28ης Φεβρουαρίου 2016, στο κέντρο διασκέδασης VOICE στην Αθήνα, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Απανταχού Οξυωτών Ν. Καρδίτσας.

Οι Οξυώτες για άλλη μια φορά απέδειξαν έμπρακτα την επιθυμία τους για κοινή δράση, από αγάπη και νοσταλγία στον τόπο καταγωγής τους δημιουργώντας ένα άριστο κλίμα επικοινωνίας, αλληλεγγύης, καλής συντροφιάς και κεφιού. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε εκ μέρους του Δ.Σ. από τον Πρόεδρο Κώστα Μπλέτσα, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, τους ευχαρίστησε για την προθυμία ανταπόκρισης σε κάθε κάλεσμα του συλλόγου. Ευχαρίστησε τους Οξυώτες και φίλους του Συλλόγου, χορηγούς και δωροθέτες, για την αδιάκοπη προσφορά τους. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου καθώς και των εισαχθέντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ενώ στον πρώτο εισαχθέντα με τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης σε ΑΕΙ απενεμήθη έπαινος και χρηματικό βραβείο. Κάλεσε για την απονομή τον Πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής ΄Ενωσης Κρις Σπύρου, τον οποίο αφού ευχαρίστησε για την ανιδιοτελή προσφορά του στο σύλλογό μας, του έδωσε το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η Γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Γκαραβέλα, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις αμέσως επόμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου, οι οποίες είναι: α) Παράσταση στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης του έργου “Δυο γαμπροί για τη Γιωργίτσα” από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου, την Πέμπτη 10 Μαρτίου και ώρα 19:30, β) Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα, 14-03-2016, στην Άγια Κυριακή στη Οξυά, με φασολάδα και αλλά νηστίσιμα και πέταγμα αετού, γ) Διήμερη εκδρομή στις 26-27 Μαρτίου στη Ν. Αγχιάλο και σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Οξυωτών, παρουσίαση του θεατρικού έργου «Δυο γαμπροί για τη Γιωργίτσα». Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε σύντομα να αντικατασταθεί μέρος των κατεστραμμένων παραθύρων του κτιρίου που στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο στο κέντρο του χωριού.

Προσφώνησε τη χορευτική ομάδα νέων του Συλλόγου η οποία παρουσίασε χορούς της περιοχής μας, προκαλώντας έντονο ενθουσιασμό και κέφι μεταξύ των Οξυωτών. Τέλος ευχαρίστησε τον καταξιωμένο τραγουδιστή Δημήτρη Αυγέρη για την αφιλοκερδή εμφάνισή του στην εκδήλωση, ο οποίος κατά γενική ομολογία έδωσε άλλη νότα στην εκδήλωση με την αυθεντική Αργιθεάτικη διασκεδαστική παρουσία του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν , ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Μουζακίου Χρήστος Γκαραβέλας, ο Πρόεδρος Τ.Δ. Οξυάς Λάμπρος Ευθυμίου, ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Αρχαιολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «Το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» Γεώργιος Καραβίδας, από το Σύλλογο των Εν Θεσσαλία Οξυωτών Ν. Αγχιάλου «Η ΟΞΥΑ» ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Ράπτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μουζακιωτών Ολυμπία Διαμαντοπούλου με τα μέλη του Δ.Σ.Α. Κουτσοχρήστου και Ν. Ντέμο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λεοντιτών «Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ» Δημήτριος Γρίβας, το μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. Μουζακίου Ηλίας Μπάλας, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Απανταχού Γελανθιωτών Β. Αγγέλης, ο Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πευκοφύτου Πέτρος Ζιώγας, οι στρατηγοί ε.α της ΕΛ-ΑΣ Νίκος Κοϊνάκης και Γιάννης Καραϊσκος. Χαιρέτησαν την εκδήλωση και ευχήθηκαν καλή επιτυχία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας Παναγιώτα Βράντζα, ο Γραμματέας Κ.Ο.της Ν.Δ. και βουλευτής Ν. Καρδίτσας Κων/νος Τσιάρας, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σοφία Τόλια και ο Οξυώτης Ηλίας Λιάρος, ο οποίος κατέθεσε υπέρ του συλλόγου χρηματικό ποσό.

oksia-1

oksia-5

oksia-6

oksia-7

oksia-9

oksia-10

oksia-8

oksia-2

oksia-4

oksia-3

oksia-11

Τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης έκανε ο φωτογράφος και φίλος του συλλόγου Φίλιππος Παντούλας.




Total
0
Shares
Previous Article

Απάντηση του Μπάλλα Ηλία στο ανυπόγραφο επαίσχυντο και συκοφαντικό δημοσίευμα του ΝΠΔΔ.

Next Article

Νίκη για το Μουζάκι με 2 τέρματα του Παναγιώτη Κίσσα

Related Posts

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Μουζακίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για την αντικατάσταση των χώρων υγιεινής του σχολείου

Γενικό Λύκειο Μουζακίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για την αντικατάσταση των χώρων υγιεινής του σχολείου Με επιτυχία…