Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση του Μπάλλα Ηλία στο ανυπόγραφο επαίσχυντο και συκοφαντικό δημοσίευμα του ΝΠΔΔ.

Θα απαντήσω τεκμηριωμένα και με στοιχεία, στην επαίσχυντη και συκοφαντική αυτή επιστολή ,που όλοι γνωρίζουμε ποιος έγραψε και στη συνέχεια δημοσίευσε το ανύπαρκτο γραφείο τύπου του ΝΠΔΔ και στο τέλος όταν διαγράψανε τον τίτλο γραφείο τύπου , αιωρείται στο site ανυπόγραφο και κανένας τους δεν έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη του συκοφαντικού αυτού δημοσιεύματος ,που αποτελείτε από ψέματα , παραποιημένη την αλήθεια και ανυπόστατες γενικόλογες κατηγορίες .

Και λυπάμαι πάρα πολύ γιατί αυτοί οι άνθρωποι σήμερα στην τεράστια κρίση που βιώνουμε όλοι μας , έχουν στα χέρια τους την ευθύνη δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας .

Αγαπητοί φίλοι τι ακριβώς τους ζήτησα με τις περιβόητες αυτές προτάσεις ,να λειτουργήσει το ΝΠΔΔ με δικαιοσύνη, διαφάνεια και να στηρίζουμε όλα τα Τ.Δ , όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά του Δήμου, ακαδημίες .χορευτικά , ημερίδες εκθέσεις και γενικά προτάσεις που προάγουν την ιστορία ,την παράδοση και τον πολιτισμό μας.
Οι προτάσεις αυτές είναι γραμμένες στα πρακτικά τριών συμβουλίων 5.11.2015 – 21.1.2016 και 25.2.2016 και σαν θέμα, το 6ο στην ημερήσια διάταξη στο συμβούλιο της 21.1.2016 , τις συζητήσαμε τρείς φορές και βέβαια στο τελευταίο συμβούλιο στο οποίο είναι γραμμένες στα πρακτικά του και μεθοδευμένα τα μέλη της πλειοψηφίας αρνούνται να πάρουν θέση σε προτάσεις που είναι γραμμένες στα πρακτικά επίσημα και στην ημερήσια διάταση της 21.1.2016 , να πουν την γνώμη τους και δια της πλειοψηφίας το συμβούλιο να αποφασίσει τόσο απλά και καθαρά και αυτό κατά τον συντάκτη της επιστολής λέγεται δημοκρατικές διαδικασίες.

Η βασική πρόταση λέει ότι όλες οι πληρωμές του ΝΠΔΔ να γίνονται αφού έχει προηγηθεί έγγραφο αίτημα των ενδιαφερομένων ,συνεργασία της προέδρου με τα μέλη του Δ.Σ προκειμένου να εξετάζουμε την αναγκαιότητα ,το ύψος του ποσού σε σχέση με τον προϋπολογισμό και συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους για να εξασφαλίσουμε καλύτερες τιμές και σε έκτακτες περιπτώσεις να παίρνει την απόφαση η κ πρόεδρος και στο πρώτο συμβούλιο να μας ενημερώνει αναλυτικά.

Ποιος από τα μέλη της πλειοψηφίας μπορεί να σας εξηγήσει γιατί σε τρία συμβούλια δεν τοποθετούνται στην παραπάνω πρόταση , να εξηγήσει στους συμπολίτες μας να το καταλάβουν !!!!.

Να σας πω εγώ , γιατί χρόνια τώρα έτσι λειτουργούσε το ΝΠΔΔ έπαιρναν όλα τα χρήματα 6 χωριά , εξυπηρετώντας φίλους και πολιτικές σκοπιμότητες , χωρίς κανέναν έλεγχο και πλήρωνε το ΝΠΔΔ προσωπικές επιλογές του εκάστοτε φίλου προέδρου , ότι ήθελαν ,500 ευρω για καφέδες νο 56 απόφασης , 1000 ευρω νο απόφασης για τραπεζώματα ,1.132 ευρωνο απόφαση νο 26 και νο 12 για κρασί σε μια εκδήλωση των 50 ατόμων που το αγόρασαν από την Καρδιτσομάγουλα και άλλα πάρα πολλά ,τα πάντα όλα ,χρήματα υπάρχουν έλεγαν (και ο κόσμος πεινάει), όλα στο πόδι χωρίς αιτήσεις των ενδιαφερομένων ,χωρίς αρχείο ,χωρίς οργάνωση χωρίς έλεγχο ,χωρίς τίποτα και η υιοθέτηση των προτάσεων που κατέθεσα τους χάλαγε την σούπα.

Μας αναφέρει ο συντάκτης της επιστολής αυτής ότι το συμβούλιο του ΝΠΔΔ λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες ,θα σας αναφέρω τρία παραδείγματα που έγιναν τώρα τον Φεβρουάριο του 2016 για να καταλάβετε που παίρνονται οι αποφάσεις.

1.Στις 25.2.2016 και λίγο πριν την συνεδρίαση του ΝΠΔΔ κατέθεσε ο πρόεδρος του Γ. Πασιαλής τρεις αιτήσεις με αντίστοιχα αιτήματα στην κ. Ρούσσα Ελένη ,η κ. πρόεδρος δεσμεύθηκε να φέρει αμέσως μετά τα αιτήματα αυτά για συζήτηση στο συμβούλιο που ακολουθούσε ,το συμβούλιο έγινε και η κ. πρόεδρος δεν έφερε αυτά τα αιτήματα για συζήτηση και την επομένη Παρασκευή μεσημέρι συναντήθηκαν στο γραφείο του κ Δημάρχου, ο κ.Δήμαρχος η κ. πρόεδρος του ΝΠΔΔ και ο κ. πρόεδρος του Γ. Πασιαλής και συζήτησαν τα αιτήματα αυτά και ο κ. Δήμαρχος τα ικανοποίησε .

Δηλαδή οι ίδιοι ο κ Δήμαρχος και η κ πρόεδρος καταργούσαν με την πράξη τους αυτή ,το συμβούλιο του ΝΠΔΔ

Εδώ θέλω να αναφέρω ότι πάρα πολλοί Σύλλογοι έχουν κατά το παρελθόν εγγράφως απευθυνθεί στο ΝΠΔΔ με διάφορα αιτήματα και ποτέ αυτά τα αιτήματα δεν έχουν έλθει στο συμβούλιο για συζήτηση, και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσουν οι εγγραφές στα πρακτικά των συμβουλίων ,αυτά τα γνωρίζει μόνο η κ πρόεδρος και ο κ Δήμαρχος και δεν καταλαβαίνω στο τέλος τι μας θέλουν εμάς .

2.- Πριν ένα μήνα περίπου για λογαριασμό του ΝΠΔΔ το μέλος κ Φασιανού Παρασκευή ,εξέδωσε ένα γενικόλογο και πάρα πολύ πρόχειρο δισέλιδο φυλλάδιο με τις εκδηλώσεις του Δήμου μας όλο το χρόνο , χωρίς έγκριση του Δ.Σ, χωρίς να το γνωρίζουν τα μέλη και αυτό εκδόθηκε από τυπογραφείο της Καρδίτσας αγνοώντας τους επαγγελματίες του Δήμου μας

3.- Στο τρίτο θέμα και θα κλείσω θα αναφερθώ στις αγορές που έγιναν από το ΝΠΔΔ για αθλητικό υλικό μέσα στο 2015 και συγκεκριμένα στα παρακάτω πρόσφατα εντάλματα πληρωμής 1) νο 132/25.11.2015 1.205,04 ευρω – 2) νο 140/14.12.2015 615 ευρω 3) νο 116/22.10.2015 922,50 ευρω 4)νο 107/5.10.2015 984 ευρω και τρείς μήνες τώρα προσπαθώ να μάθω τι αθλητικό υλικό ήταν αυτό ,ποιός το παράγγειλλε ,ποιος τα παρέλαβε ,που πήγε και γιατί το προμηθευτήκαμε από κατάστημα της πόλης της Καρδίτσας και όχι από την αγορά του Δήμου μας και είναι αδύνατον . Θα παρακαλούσα την κ Πρόεδρο που υπέγραψε αυτά τα εντάλματα να μας ενημερώσει έστω και τώρα .

Επίσης βλέπω στο διαύγεια εντάλματα για συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων νο 153/16.12.2015 1.000 ευρω νο 117 /9.11.2015 2,2600 ευρω χωρίς να έλθουν αυτά στο Δ.Σ χωρίς να τα γνωρίζουν τα μέλη και χωρίς να γνωρίζουμε τι συντηρήσεις αφορούν που έγιναν , πως έγινε η ανάθεση και αν πήραν προσφορές .

Τα παραπάνω τρία περιστατικά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν γιατί βασίζονται σε συγκεκριμένα περιστατικά ,που έγιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και αναφέρονται σε συγκεκριμένα εντάλματα πληρωμής με αριθμούς και ποσά και γεγονότα που τα γνωρίζουν τα μέλη του ΝΠΔΔ και οι άνθρωποι που εμπλέκονται και τέλος στα πρακτικά των τριών συμβουλίων 5.11.2015 -21.1.2016 και 25.2.2016 αυτές οι προτάσεις είναι καταγεγραμμένες .

Με κατηγορεί η επιστολή αυτή ότι το κάνω για προσωπική προβολή και αγγίζω τα όρια της γραφικότητας και ήθελα να υπενθυμίσω στον συντάκτη της επιστολής αυτής ότι τις ίδιες κατηγορίες άκουγα όταν αρχές του 2015 προσπαθούσα να φέρω στα συμβούλια για συζήτηση και ψήφιση την πρόταση να στηρίζουμε όλα τα Τ.Δ και όλους τους Συλλόγους με δικαιοσύνη γιατί μέχρι τότε 6 φίλοι τους έπαιρναν όλα τα χρήματα για εκδηλώσεις και πράγματι δημοσιοποίησα την εποχή εκείνη πως διαχειρίστηκε τα χρήματα των συμπολιτών μας το ΝΠΔΔ το 2014 (είναι στο mouzakinews η ανάρτηση) και με την πίεση αυτής της δημοσιοποίησης αναγκάσθηκε το συμβούλιο στις 9,6,2015 να συζητήσει την πρόταση αυτή και στο τέλος να την ψηφίσει ομόφωνα και είμαι πολύ υπερήφανος γιαυτό.

Και για να γνωρίζουν οι πρόεδροι όλων των Συλλόγων του Δήμου μας ποιος πάλεψε για την απόφαση αυτή να στηρίζονται όλοι οι Σύλλογοι χωρίς αποκλεισμούς και με δικαιοσύνη σας επισυνάπτω τα πρακτικά με νο 9 του συμβουλίου της 9/ 6/2015

Για να διαβάσετε σας παρακαλω τα πρακτικά του συμβουλίου πατήστε ΕΔΩ

Και όλες οι άλλες δημοσιεύσεις που καταλαβαίνω ότι ενοχλούν, όπως παλαιότερα για το κλειστό, και πρόσφατα τους δρόμους με τις λακούβες ,τις παιδικές χαρές ,τα σκουπίδια και προχθές για τα μνημεία μας ,όλες ένα και μόνο σκοπό έχουν να πιέσουν την Δημοτική Αρχή να κάνει επιτέλους κάτι ,αλλά η άμυνα σας είναι λάσπη!!!!

Ειλικρινά θέλω να γνωρίζω πως είναι δυνατόν να κατηγορoύνε έναν άνθρωπο με τόσο βαριές κατηγορίες ότι εξυπηρετώ προσωπικά συμφέροντα για κάλυψη ανειλημμένων υποχρεώσεων (που κάποιες απ αυτές έρχονται από το παρελθόν ) , ότι δίνω εντολές σε προέδρους να κάνουν αγορές και να τα κάνω για προσωπική προβολή και η διάθεσή μου αυτή να αγγίζει τα όρια της γραφικότητας, χωρίς να παραθέτουν στοιχεία , και να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία , είναι απίστευτο !!! τι είδους άνθρωπος μπορεί να είναι αυτός που αποδίδει τέτοιες βαριές κατηγορίες χωρίς στοιχεία .ΕΛΕΟΣ- ΝΤΡΟΠΗ !!!!

Κ. Δήμαρχε , εγώ κατάλαβα ότι με προτείνατε στο ΝΠΔΔ για να συμβάλω με τις δυνάμεις μου και εγώ στην αναβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων του Δήμου μας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας χωρίς αποκλεισμούς, με διαφάνεια , και όχι να εξυπηρετήσω τις προσωπικές σας πολιτικές φιλοδοξίες και να εξυπηρετώ φίλους και γνωστούς και την παραίτησή μου θα την υποβάλλω κ Δήμαρχε στο Δημοτικό Συμβούλιο που με επέλεξε . Να βοηθήσω ήθελα , όπως εργάσθηκα και ολοκλήρωσα τον εσωτερικό κανονισμό του κλειστού γυμναστηρίου ,το μητρώο των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας και άλλα και όχι να βρίσκομαι αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις έντασης και πάνω απ όλα δεν θέλω να κάνω κακό σε κανέναν άνθρωπο .

‘Εχω να δηλώσω ότι δεν έχω προσωπικά με κανέναν από τους κ.κ συμβούλους της πλειοψηφίας ούτε με την κ πρόεδρο βέβαια και αν πιστεύουν ότι τους ενόχλησα τους ζητάω και δημόσια συγνώμη , ξέρετε πολύ καλά από την πρώτη μέρα ζήτησα την συνεργασία σας ,στο πρώτο συμβούλιο σας έδωσα και στα 9 μέλη , τις σκέψεις – προτάσεις μου και σας παρακάλεσα να τις επεξεργαστείτε να προσθέσετε και τις δικές σας και όλοι μαζί στα επόμενα συμβούλια να βρούμε τρόπο κάποιες από αυτές να υλοποιήσουμε, δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση .

Οι προτάσεις προέρχονται από την πολυετή μου εμπειρία στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας και για να τις διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ

Και τέλος επειδή το συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα είναι ανυπόγραφο με τίτλο ΝΠΔΔ, θα παρακαλούσα τα μέλη και την πρόεδρο , Ρούσσα Ε, Τόλια Σ ,Σπύρου Α, Τσούμα Χ, Μπακλαβά Λ ,Φασιανού Π,Γιαβρούτα Γ να τοποθετητούν προσωπικά αν υιοθετούν το συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα ,γιατί δεν μπορούν να αφήνουν να αιωρούνται τόσο βαριές κατηγορίες ,επίσης θα παρακαλούσα τον Δήμαρχο κ Κωτσό Γ να πάρει θέση, (ο Γκαγκάς Αρης έχει τοποθετηθεί και δεν συμφωνεί) .

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους φίλους που με στήριξαν στις δύσκολες αυτές μέρες , τον αδελφό μου και ιδιαίτερα τον Δημήτρη Θεολόγη για το άρθρο του , και τους κ.κ Παναγιώτη Ράγκο Γκαγκά Άρη , Καταραχιά Αχιλλέα ,Καραβίδα Γεώργιο και Διαμαντοπούλου Ολυμπία για τα καλά σχόλια τους και όλους τους φίλους που μου τηλεφώνησαν και με στήριξαν στο facebook.

Ευχαριστώ

Μπάλλας Ηλίας
Μέλος του ΝΠΔΔ του Δήμου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Επιστολή της Ένωσης Περιφερειών προς τον Πρωθυπουργό, για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

Next Article

Ετήσιος χορός Συλλόγου Απανταχού Οξυωτών στην Αθήνα

Related Posts